Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Έκθεση – ντροπή: Μόνο οι Τούρκοι μας έχουν… ξεπεράσει σε fake news!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Δεύτεροι στην έκθεση σε fake news φαίνεται πως είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Μελέτης της Δημοσιογραφίας του πρακτορείου Reuters. Οι μόνοι που μας ξεπερνάνε σε ποσοστά (!) είναι οι Τούρκοι, αφού σχεδόν ένας στους δύο γίνεται αποδέκτης κατασκευασμένων ή ψευδών ειδήσεων.

Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται σε 44%, πράγμα που σημαίνει ότι λίγο λιγότεροι από το μισό πληθυσμό καθημερινά έρχονται σε επαφή με ψευδείς ειδήσεις…

Στην… ίδια μοίρα (ίδιο ποσοστό με τη χώρα μας) βρίσκεται και η Μαλαισία, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μεξικό, ακολουθούμενο από την Ουγγαρία.

Από την άλλη, τα χαμηλότερα ποσοστά έκθεσης σε fake news αναφέρουν οι πολίτες της Γερμανίας και της Δανίας (9%) ενώ στην τρίτη χαμηλότερη θέση βρίσκεται η Ολλανδία (10%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την έρευνα του Reuters, το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν τις ειδήσεις που ακούνε ήταν ένα από τα χαμηλότερα σε ολόκληρη την έρευνα∙ μόνο 26%!

Ο χάρτης, που ακολουθεί, παρουσιάζει το ποσοστό των ανθρώπων, στις 37 υπό εξέταση χώρες, οι οποίοι αναφέρουν ότι εκτέθηκαν σε κατασκευασμένες ειδήσεις (fake news).

Τα αποτελέσματα στο γράφημα που ακολουθεί:

Πηγή: Digital News Report 2018 – Reuters Institute for the Study of Journalism

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ