Η ΕΣΗΕΑ αφιερώνει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ

«Απαιτούμε να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα»

Must Read

Στη μνήμη του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Παρότι έχουν περάσει 609 ημέρες από την δολοφονία του, δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις έρευνες για την εξιχνίασή της.

Όπως λοιπόν ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ: «Αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος. Με επιστολές που απευθύναμε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτούμε να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα. Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα τιμής για τη χώρα μας και ένδειξη πως η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και οι θεσμοί λειτουργούν.

Αν και έχουν περάσει 609 ημέρες από τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου, δυστυχώς, δεν διαφαίνεται κάποια πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος που τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εκλαμβάνεται ως απειλή για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου. Η ΕΣΗΕΑ και όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν ξεχνάμε την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αντίθετα ο χρόνος που περνά ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας στη διεκδίκηση του πάνδημου αιτήματος για απονομή δικαιοσύνης.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον, που δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων συνεχίζουν να απευθύνουν ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η δολοφονία εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This