Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Mαρινάκης/ΝΟVA: Ξεσηκωμός για το μονοπώλιο – Καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Συνεχίζει να αντιδρά έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αποκτήσει μονοπώλιο στον χώρο των ΜΜΕ.

Οι τομεάρχες Οικονομίας, Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού και ο αναπληρωτής τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με τη διαδικασία εξαγοράς της Forthnet / Nova από την Alter Ego, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας τα σοβαρά ζητήματα που θα προκύψουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» στην επιστολή τους οι Νίκος Παππάς, Μάριος Κάτσης, Πάνος Σκουρολιάκος και Γιάννης Μπουρνούς τονίζουν ότι δρομολογείται «κούρεμα» δανείων της Forthnet / Nova κατά 270.000.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και υπογραμμίζουν ότι πιθανή εξαγορά από την Alter Ego γεννά σοβαρότατα θέματα για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τόσο στην αγορά των ΜΜΕ όσο και του ποδοσφαίρου.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Όπως επισημαίνουν, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της άνισης μεταχείρισης των ομάδων και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με όρους αναξιοπιστίας, αν η Nova περάσει στα χέρια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ανταγωνιστών του, άρα και τη ροή των χρημάτων των συμβολαίων που έχουν συμφωνήσει.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφανθεί αν η εξαγορά θα επιφέρει πλήγμα στον ανταγωνισμό των ΜΜΕ, αν υπάρχει κίνδυνος για τον ανταγωνισμό στο ποδόσφαιρο στην περίπτωση που ιδιοκτήτης μίας μεγάλης ΠΑΕ καταστεί και ιδιοκτήτης της συνδρομητικής πλατφόρμας, η οποία κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων για όλες σχεδόν τις ΠΑΕ, και να παρέμβει εφόσον κρίνει ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.

Κατά τους τομεάρχες, προκύπτει ενδεχόμενο συγκέντρωσης ελέγχου της αγοράς στα ΜΜΕ από τις εταιρίες συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία, που κατέχει πλήθος εντύπων, ιστοσελίδων και το πρακτορείο διανομής Τύπου, όπως και την έκτη τηλεοπτική άδεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ