Ο… μάντης Μαρινάκης που «διαβάζει» τους οιωνούς

Must Read

Προικισμένος με το κληρονομικό χάρισμα, φαίνεται πως είναι ο εφοπλιστής, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εκτός όλων των άλλων από χθες είναι και ιδιοκτήτης μιας «πολύφερνης νύφης», της ταινιοθήκης του MEGA. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός πως ο επιχειρηματίας μοιάζει να μπορεί να μαντέψειπάντοτε με ακρίβεια– το ποσό που θα προσφέρουν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι σε έναν πλειοδοτικό διαγωνισμό έτσι ώστε στη συνέχεια να προσφέρει ο ίδιος κάτι παραπάνω. Αλλά ποτέ κάτι… υπερβολικά παραπάνω. Μοιάζει σχεδόν ταχυδακτυλουργικό, πως στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για την ταινιοθήκη του MEGA, o κ. Μαρινάκης κατέθεσε έναν φάκελο με προσφορά 33.999.999 ευρώ ενώ αντίστοιχα η κοινοπραξία των κυρίων Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ιβάν Σαββίδη και Θοδωρή Κυριακού, κατέθεσε ένα φάκελο με προσφορά ύψους 33.000.0000 ευρώ. Κατάφερε, δηλαδή, να προηγηθεί κατά το μαγικό νούμερο 999. 999 ευρώ (ούτε καν 1.000.000 (!).

Και δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Μαρινάκης επιδεικνύει αξιοπρόσεκτες μαντικές ικανότητες. Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου 2017 για το ενεργητικό του ΔΟΛ, είχε ανακηρυχθεί και πάλι υπερθεματιστής, κάνοντας προσφορά ύψους 22.892.600 ευρώ έναντι της κυπριακής εταιρίας Vegata Holdings, που είχε προσφέρει 21.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης ήτοι αποτίμησης. Δηλαδή, τόσο η ταινιοθήκη και το σήμα του MEGA, όσο και το ενεργητικό του ΔΟΛ, δεν μπορούσαν να αποτιμηθούν με νόρμες που θα έφερναν κοντά τις προσφορές.

Μάλλον, λοιπόν, το κληρονομικό χάρισμα αναδεικνύεται πλέον σε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ατού που διαθέτει ο εφοπλιστής. Ίσως μεγαλύτερο και από τα εκατομμύρια που έχει διαθέσει. Κι αυτό το χάρισμα, δεν πιάνει και πολύ χώρο. Το βάζεις και σε ένα βαλιτσάκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This