Πυρετώδεις προετοιμασίες για το σημερινό debate των πολιτικών αρχηγών

Ποιες ειδικές εκπομπές θα ακολουθήσουν

Must Read

Έφτασε η 10η Μαΐου και στις 21.00 το βράδυ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα μεταδοθεί το debate των πολιτικών αρχηγών απευθείας από το ΕΡΤNEWS, την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3.

Ένα υπερσύγχρονο στούντιο αναμένεται να φιλοξενήσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και έξι δημοσιογράφους. Μάλιστα, θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί, επίσης, από το Πρώτο Πρόγραμμα, από τη Φωνή της Ελλάδας, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International. Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο περίπου στις 20.00 το βράδυ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά.

Οι θεματικές ενότητες  

Οι έξι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, πάνω σε έξι θεματικές ενότητες:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος 
5) Περιβάλλον και Ενέργεια
6) Νέα Γενιά

Με κλήρωση καθορίστηκε ότι η Σία Κοσιώνη θα είναι η πρώτη δημοσιογράφος που θα απευθύνει ερώτηση ενώ ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα. Θα ακολουθήσει ελεύθερη τοποθέτηση από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Ποιες θα είναι οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα καθίσουν στο στούντιο από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης ΒαρουφάκηςΑπέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς. Όσο για τη σειρά των ερωτήσεων, θα καθοριστεί σε σύσκεψη των έξι δημοσιογράφων με τον Γιώργο Κουβαρά.

 


 

Ποιες ειδικές εκπομπές θα ακολουθήσουν

Όλα, εκτός από το MEGA, θα μεταδώσουν ολόκληρο το debate από τις 21.00 έως τις 24.00. Tο MEGA, λόγω υποχρεώσεων με το Champions League, θα μεταδώσει το debate μόνο για 45’ ενώ θα ακολουθήσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας Μίλαν – Ίντερ. Στις 00.20, θα προβληθεί πολιτική εκπομπή με τίτλο «Mega 2023: O απολογισμός του debate των πολιτικών αρχηγών» για να σχολιαστούν τα όσα θα δούμε. Το STAR, επίσης, θα προβάλλει ειδική εκπομπή με παρουσιαστή τον Σπύρο Λάμπρου ενώ το ίδιο θα κάνει και το OPEN με τον Νίκο Στραβελάκη.

Διαβάστε ακόμα: 

Ωρα για ακόμα ένα debate – ντροπή!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This