Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Δάνεια ΜΜΕ: Δείτε τις υποθέσεις που συνεχίζεται η έρευνα και αυτές που μπήκαν στο αρχείο

Στοιχεία για την εξέλιξη των δικαστικών ερευνών για την δανειοδότηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23/1/2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε τη νομιμότητα δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ είχε καταθέσει το πόρισμά της στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει μεταξύ άλλων:
• ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΟΛ: σχηματίστηκε δικογραφία η οποία μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά το ένα μέρος τέθηκε στο αρχείο και κατά το λοιπό μέρος διαβιβάσθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.
• ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ: Σχηματίσθηκε δικογραφία με βάση την οποία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση
• ΚΟΝΤRA MEDIA: σχηματίσθηκε δικογραφία όπου το ένα μέρος μπήκε στο αρχείο και το άλλο διαβιβάσθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης.
• ΚΥΡΗΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ: σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η οποία εκκρεμεί μέχρι σήμερα
• ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : Σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία μετά την διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης υποβλήθηκε στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία εκκρεμεί μέχρι σήμερα

Διαβάστε εδώ την πλήρη λίστα με τις ιδιοκτήτριες εταιρίες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για τις οποίες συνεχίζονται οι έρευνες ή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ