Τουρκική προπαγάνδα χωρίς όρια: Στο σίριαλ «μαχητής» εξυμνούν την… ηρωική εισβολή στην Κύπρο! (video)

Must Read

Προπαγάνδα δίχως τέλος στην τουρκική τηλεόραση. Η σαπουνόπερα «Μαχητής» («Savasci»), που προβάλλεται για τέταρτη χρονιά στη γειτονική χώρα από το δίκτυο Fox, σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, συμπεριέλαβε στην υπόθεσή της την εισβολή στην Κύπρο! Το σίριαλ, το οποίο υμνεί το… μεγαλείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με άφθονο lifestyle, έρωτες, πάθη, αντιζηλίες αλλά και πολλές σκηνές ηρωισμού, τούτη τη φορά το… τερμάτισε!

Στο τρέιλερ του νέου επεισοδίου μια επίλεκτη ομάδα Τούρκων στρατιωτών πραγματοποιεί επιθέσεις στην Κύπρο. Στα πλάνα διακρίνονται η σημαία του ψευδοκράτους, δημοσιεύματα εφημερίδων με αναφορές στον Σαμψών, καθώς και η γνωστή τουρκική προπαγάνδα για τον Δεκέμβριο του 1963.

τουρκικό σίριαλ μαχητής

Κι όλα αυτά μόλις λίγο καιρό μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και δη του Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε σε ομιλία του στην Καισάρεια ότι «όπως στην Κύπρο έμαθαν τι εστί Τουρκία στην επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, έτσι θα το μάθουν και τώρα!».

Έχει ασχοληθεί και με την Θράκη

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι Τούρκοι αναμοχλεύουν το παρελθόν μέσω του ψυχαγωγικού προγράμματος στην τηλεόρασή τους, περνώντας προπαγανδιστικά μηνύματα στο τηλεοπτικό κοινό.

Στο παρελθόν η ίδια σειρά είχε ασχοληθεί με τη Θράκη και τον εκλιπόντα εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ. Σε εκείνο το επεισόδιο είχαμε δει τον συνταγματάρχη Ιμπραήμ Κοπούζ (τον υποδύεται ο ηθοποιός Μουράτ Σερεζλί) να μιλάει στο Συνέδριο του Τουρκικού Κόσμου, στο οποίο παρευρισκόταν και εκπρόσωπος των «ομογενών» της Θράκης. Ο ίδιος έκανε λόγο για «Δυτική Θράκη», όπως οι Τούρκοι αποκαλούν την ελληνική Θράκη.

τουρκικό σίριαλ μαχητής

τουρκικό σίριαλ μαχητής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This