Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ΜΜΕ!

Must Read

Στον πάτο βρίσκεται η Ελλάδα, μεταξύ 46 χωρών παγκοσμίως, σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα ΜΜΕ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η διαΝΕΟσις, η οποία επίσης καταγράφει πως το 57% των πολιτών αποφεύγει ενεργά μερικές φορές ή συχνά την ενημέρωση.

Τα παραπάνω εξαιρετικά ανησυχητικά για τη χώρα μας αποτελούν ευρήματα του Digital News Report του Ινστιτούτου Reuters του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και τα δημοσιεύει η διαΝΕΟσις. Σκοπός της έρευνας, που δημοσιεύεται από το 2012, είναι η μελέτη των ενημερωτικών συνηθειών σε συνολικά 46 χώρες. Η φετινή έκθεση έχει ως θέμα την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, την ενεργή αποφυγή ενημέρωσης και τις αλλαγές στο τοπίο της ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χώρα μας, ανάμεσα στις 46 χώρες του δείγματος, έχει το χαμηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων που απαντούν πως εμπιστεύονται τις περισσότερες ειδήσεις τις περισσότερες φορές (19%). Σε σχέση με τη μέτρηση του 2022 παρατηρείται μείωση 8 ποσοστιαίων μονάδων.

Την ίδια στιγμή, παράλληλα με τη χαμηλή εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ καταγράφονται και εξαιρετικά υψηλά ποσοστά αποφυγής της ενημέρωσης, καθώς το 57% του δείγματος στη χώρα μας απαντά πως αποφεύγει ενεργά μερικές φορές ή συχνά την ενημέρωση, το μεγαλύτερο ποσοστό, μαζί με τη Βουλγαρία, στο δείγμα των 46 χωρών. Σημειωτέον, τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση δείγματος μεγαλύτερου των 2.000 ατόμων ανά χώρα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα μέσα του Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου του 2023.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα αναφορικά με την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση απευθείας από τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές των μέσων ενημέρωσης, η οποία, όπως όλα δείχνουν, έχει μειωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει αυξηθεί η ενημέρωση μέσω ψηφιακών πλατφορμών, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι μηχανές αναζήτησης. Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 20% των χρηστών του διαδικτύου άνω των 35 ετών προτιμά να ενημερώνεται διαδικτυακά απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This