Σοβαρή καταγγελία για τα «πιστόλια» της ΑΑΔΕ που επιχειρούν να εξοντώσουν το Documento αλλά πέφτουν σε… γκάφες

Με εντολές Μαξίμου και εις γνώσιν του Γιώργου Πιτσιλή οι εκβιαστικοί και αβάσιμοι έλεγχοι σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται

Must Read

Σοκ και δέος προκαλούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη για το παρακράτος που εργαλειοποιεί ακόμα και τις ανεξάρτητες αρχές, προκειμένου να εξοντώσει ΜΜΕ και επιχειρηματίες που δεν «προσκύνησαν» το Μαξίμου.

Μετά από τις χθεσινές αποκαλύψεις του Documento που αποδεικνύουν την προσπάθεια φίμωσης της εφημερίδας όπως και του εκδοτικού ομίλου ΕΣΤΙΑ, που εκδίδει τις εφημερίδες «Εστία» και «δημοκρατία», μέσω ανώνυμων επιστολών που φέρεται να στέλνουν οι ίδιοι στον εαυτό τους, ζητώντας φορολογικούς ελέγχους με δήθεν στοιχεία προκειμένου να εκβιάσουν ή να επιβάλουν εξοντωτικά πρόστιμα μέσω αυθαίρετων λογιστικών διαφορών, σήμερα ο Κ. Βαξεβάνης, προχωρά σε νέες καταγγελίες.

Κάνοντας λόγο για κράτος που «λειτουργεί με όρους Μαφίας», ο Κ. Βαξεβάνης σημειώνει ότι μετά από συκοφαντίες, απειλές, διώξεις και αποκλεισμό από την κρατική χρηματοδότηση, αποδεικνύεται ότι οι φορολογικοί έλεγχοι που διατάχθηκαν για την εφημερίδα, μετά από τις ανώνυμες επιστολές, δεν υπήρχε κανένα απολύτως εύρημα.

Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος και εκδότης μιλά για έναν μηχανισμό στην ΑΑΔΕ, τον οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- ο Διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, γνωρίζει καλά και έχει ήδη στα χέρια του δεκάδες καταγγελίες. Ο μηχανισμός αυτός όπως τονίζεται, έχει στόχο να εκβιάζει επιχειρηματίες, να εξοντώνει τους ανεπιθύμητους και να διοχετεύει πελάτες-θύματα σε σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν με την εποπτεία του Μαξίμου για να σωθούν.

Μάλιστα, ο Κ. Βαξεβάνης σημειώνει χαρακτηριστικά, ότι από την ώρα που η εφημερίδα άρχισε να κάνει αποκαλύψεις για το παράνομο αυτό δίκτυο, κανένας δεν τους κάλεσε να καταθέσουν στοιχεία, όπως έγινε πρόσφατα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που κλήθηκε από τον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες του για το ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος στο εξωφρενικό πρόστιμο των 435.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο Documento μετά από σύντομο έλεγχο 5 ημερών, ο Κ. Βαξεβάνης υποστηρίζει ότι στην  γνωμάτευση αναφέρεται ότι επειδή η εφημερίδα δίνει διαφήμιση με μεγάλες εκπτώσεις, αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει και επιπλέον χρήματα μαύρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, τα τιμολόγια που δόθηκαν με μεγάλες εκπτώσεις αφορούν διαφημίσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΟΤΕ, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, ΕΣΠΑ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ο Στουρνάρας έδινε… μαύρο χρήμα στον Βαξεβάνη! Με λίγα λόγια μαζί με τον Βαξεβάνη, η ΑΑΔΕ… στοχοποιεί τις μεγαλύτερες τράπεζες και τις πιο ισχυρές εταιρείες της αγοράς.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βαξεβάνης: «Αν αύριο παραδώσω αυτό το πόρισμα στις Εισαγγελικές Αρχές και ζητήσω να ελεγχθούν πιθανά ποινικά αδικήματα που φαίνεται να υπονοεί, πρέπει να ελεγχθούν για μαύρο χρήμα η Τράπεζα της Ελλάδος, οι Τράπεζες, τα Υπουργεία, οι Δημόσιοι Οργανισμοί και ο ΕΔΟΕΑΠ. Και αν δεν βρεθεί τέτοια συναλλαγή, αυτοί οι τύποι που έβγαλαν το πόρισμα πρέπει να πάνε φυλακή (θα πάνε φυσικά αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση)».

Στο άρθρο του ο ίδιος θέτει σοβαρά ερωτήματα στον κ. Πιτσιλή καλώντας τον να απαντήσει πόσες έρευνες έχουν γίνει με ανώνυμες επιστολές, αν δίνουν οι ίδιοι εντολές για ελέγχους στα πρόσωπα, παρά τα αβάσιμα στοιχεία, ενώ σημειώνει ότι πρέπει να διαταχθεί άμεσα έρευνα από την Εισαγελέα του Αρείου Πάγου.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που εκβιάζει ΜΜΕ και επιχειρηματίες που δεν είναι «αρεστοί» – Εμπλέκονται στελέχη της ΑΑΔΕ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This