Ο Δημήτρης Πανόπουλος απαντάει στον Σωτήρη Τσαφούλια: «Aν κάποιος νομίζει ότι θίγεται ή προσβάλλεται, μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη»

Must Read

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει με τον στίχο του τραγουδιού Πάνου Βλάχου «μέσα σε ένα σάκο βάλτε, Άδωνι και Πορτοσάλτε», ο οποίος προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε πριν λίγες ημέρες από την εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού και τον Δημήτρη Πανόπουλο να έρχονται σε αντιπαράθεση.

«Δεν άκουσα τη συνέχεια του ρεμπέτικου, μόνο το απόσπασμα. Δεν έλεγε μετά πετάξτε τους σε έναν γκρεμό. Σαν να εννοούσε ο καλλιτέχνης ότι είναι στον ίδιο παρονομαστή. Τους τσουβάλιασε, ναι. Είναι η καλλιτεχνική του οντότητα αυτή. Να μάθουμε να δεχόμαστε τους ανθρώπους με τις απόψεις τους. Τα ‘δαμε και η Άλκηστις τι έπαθε!», είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Λόγω των δηλώσεων του δημοσιογράφου παρενέβη στην εκπομπή ο Σωτήρης Τσαφούλιας και τόνισε πως: «Έχουν ακουστεί πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό και εμένα με έχουν μαλώσει πάρα πολλές εκπομπές. Άκουσα από τον κ. Πανόπουλο μία φράση. Με πολλή αγάπη θα σου πω ότι δεν είναι επιχείρημα το αν ένας δεν καταλάβει πρέπει να προσέχουμε τι λέμε.
Σε ό,τι αφορά την προτροπή της βίας. Υπάρχει ένας συνάνθρωπός μας που ζητά εισαγγελική παρέμβαση όταν εκείνος έδινε οδηγίες στους γυναικοκτόνους στην περίπτωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Υπάρχει δημοσιογράφος που έχει διένεξη με τον Πάνο που αστειευόταν με τις σφαίρες που είχε δεχτεί ο κύριος Κοτζιάς και έχει πει θυσία τα Τέμπη. Έχουμε υπουργό που επί των ημερών του έγινε το μεγαλύτερο έγκλημα και λέει στους γονείς ότι ο πόνος του πρέπει να είναι βουβός.
Τι πρέπει να κάνει ο εισαγγελέας; Ο Πάνος τραγούδησε σε 500 άτομα και οι τηλεοράσεις το αναμετέδωσαν σε 6 εκατομμύρια.
Δεν γνώρισα ποτέ νεκρόσακκο που να χωράει δύο ανθρώπους. Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα πρέπει να πάει στο σακί και στο τσουβάλιασμα όταν μιλάμε για έναν πολιτικό, έναν δημοσιογράφο και ένα σακί.
Όλο αυτό γίνεται για να φύγει η προσοχή μας από τα Τέμπη και τη διεθνή ξεφτίλα. Βγάλαμε τώρα ένα τραγούδι που παίζεται έναν χρόνο» ανέφερε ο σκηνοθέτης και συμπλήρωσε: «Κάθε μέρα χάνουμε και μια ελευθερία».

 

Την δική του απάντηση, μέσα από την εκπομπή «Πρωινό Σουσού» έδωσε ο δημοσιογράφος του Alpha στον σκηνοθέτη λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βάλω όρια σε κανέναν και δεν μου αρέσουν. Ίσα ίσα πιστεύω ότι οι παραγωγικές συζητήσεις γίνονται εκεί που υπάρχει αντίθεση. Αυτό που είπα εγώ, γιατί συμφωνούσα με τον κ. Τσαφούλια στα περισσότερα που είπε, και ως δημοσιογράφος μπορώ να πω ότι αυτά που έλεγε με πονούσαν πολύ περισσότερο από ότι ο ίδιος μπορεί να φανταστεί. Το γεγονός δηλαδή ότι υπάρχει μια τηλεόραση που τέτοια θέματα τα θίγει δύσκολα. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι σε μια αντιπαράθεση δύο ανθρώπων, αν κάποιος νομίζει ότι θίγεται ή προσβάλλεται, μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, όπως κάθε Έλληνας πολίτης.
Αν αυτό αποτελεί ρητορική μίσους στο συγκεκριμένο παράδειγμα και το αποφασίσει η δικαιοσύνη, στο μέλλον θα ξέρουμε ότι αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος να ακολουθηθεί χωρίς επιπτώσεις, χωρίς όμως να είμαι εγώ ο άνθρωπος που θα πω ότι ξεπερνάει τα όρια ο Βλάχος ή όποιος κάνει σάτιρα».

«Από τη στιγμή που μπαίνει στη συζήτηση η τραγωδία των Τεμπών, όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία. Ως δημοσιογράφος δεν μπορώ να κάτσω να συζητήσω, ούτε για τα όρια της σάτιρας, ούτε για τίποτα αφού μπαίνει στο τραπέζι αυτό το θέμα. Σε μία τηλεόραση που υπάρχει τις μισές ώρες της ημέρας ζωντανό πρόγραμμα, είναι λογικό να υπάρχουν κι άλλα θέματα. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει με τίποτα το θέμα των Τεμπών να μείνει πίσω. Δεν συνέκρινε ο κ. Τσαφούλιας, αυτό που έκανε είναι να πει ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα από του Βλάχου. Συμφωνώ, αλλά και στη ζωή δεν ασχολούμαστε μόνο με ένα πράγμα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This