8-8-2020

Χιλιάδες θεατές ακυρώνουν τις συνδρομές τους στο Netflix για τον «σύγχρονο» Ιησού (video)

Σάλο έχει προκαλέσει πριν καν παιχτεί η σειρά του Netflix με τίτλο «Μεσσίας» και θέμα έναν πιθανό «σύγχρονο» Ιησού Χριστό. Κατά χιλιάδες οργανώνονται οι συνδρομητές για να αποτρέψουν την κυκλοφορία της, απειλώντας ακόμη και να ακυρώσουν τις συνδρομές τους.

MESSIAH

Η σειρά με αγγλικό τίτλο «Messiah» προβλέπεται να προβληθεί από το Netflix το ερχόμενο έτος, όμως ήταν αρκετό το πρώτο trailer για να ξεσηκώσει θύελλα διαδικτυακών αντιδράσεων. Σύμφωνα με το σύντομο βίντεο, η υπόθεση εξελίσσεται στη σύγχρονη εποχή, με πρωταγωνιστή έναν νεαρό άντρα που μοιάζει με τον Ιησού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι «ο υιός του θεού».

Όταν ο μυστηριώδης άντρας, που τον υποδύεται ο Αλ Μασίχ αντ-Ντατζάλ, αρχίζει να κάνει «θαύματα» στη Μέση Ανατολή, αποκτώντας χιλιάδες πιστούς, κινητοποιείται η CIA για να διαπιστώσει αν πρόκειται για απατεώνα ή για πραγματικό Μεσσία, με επικεφαλής της έρευνας τη σταρ του «True Detective» Μισέλ Μόναγκαν.

Ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η δράση του Ντατζάλ θα προκαλέσει γεωπολιτικά προβλήματα στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή, αλλά και διεθνώς, ο Ντατζάλ πηγαίνει στις ΗΠΑ όπου φυλακίζεται, αλλά σαν από θαύμα εξαφανίζεται από τη φυλακή και αποκτά χιλιάδες ακολούθους.

Δείτε επίσης: Από το Διαφάνι στο… Κολοκοτρωνίτσι η Θεοφανία Παπαθωμά

Χιλιάδες συνδρομητές του Netflix έκαναν οργισμένες αναρτήσεις στο twitter καλώντας σε μαζική ακύρωση των συνδρομών. Χαρακτηρίζουν τη σειρά βλάσφημη κατηγορώντας την ότι αντιμετωπίζει επιφανειακά και με τηλεοπτικούς όρους τη Δευτέρα Παρουσία και ότι υπεροπτικά προσπαθεί «να προβλέψει το μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ