Παναγιώτης Τζένος: Ο… φονέας του Τύπου με ειδικότητα στη λάσπη

Must Read

Τον Ιούνιο του 2018 ο Παναγιώτης Τζένος τοποθετήθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία Ελευθερία Τύπου Α.Ε.

Να θυμίσουμε ότι από την εταιρία αυτή εκδόθηκε μια πολυδιαφημισμένη, με πολλές προσδοκίες και επένδυση εκατομμυρίων εφημερίδα, η «Ελευθερία του Τύπου». Μια εφημερίδα που χρηματοδότησε ο «μαικήνας» των media, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, με σκοπό να κλείσει τη «δημοκρατία» μας, όπως άλλωστε φώναζαν οι κολαούζοι του -μεταξύ αυτών και ο πολύς Τζένος- στους διαδρόμους των γραφείων πριν από την έκδοση.

Όλα αυτά, όμως, προ εκδόσεως. Γιατί μετά και αυτή η εκδοτική προσπάθεια, ποτισμένη από την εμπάθεια του μεγαλοεφοπλιστή προς κάθε ανυπότακτο μέσο, έβαλε σύντομα ηχηρό λουκέτο… Όπως λουκέτο θα είχε μπει σε κάθε μιντιακή προσπάθειά του, αν δεν έπρεπε να εξυπηρετηθούν τα ματαιόδοξα σχέδιά του, αλλά και να δημιουργηθεί ασπίδα για τις κάθε λογής δραστηριότητές του.

Οπως αναφέρει η «δημοκρατία», από την ίδια εταιρία σήμερα εκδίδονται τα «Παραπολιτικά», άλλη μια εκδοτική προσπάθεια του κ. Μαρινάκη, η οποία επίσης, έχοντας κατρακυλήσει σε χαμηλότατες κυκλοφοριακές επιδόσεις, συνεχίζει να εκδίδεται γιατί επιτελεί τους σκοπούς του χρηματοδότη της, οι οποίοι κάθε άλλο παρά δημοσιογραφικοί είναι

Στην εφημερίδα ο Παναγιώτης Τζένος αναφέρεται ως «Γενικός Διευθυντής Media». Και μπορεί κανείς να μην κατάλαβε πώς ή ακόμη και πότε κατέλαβε αυτή τη θέση ο Παναγιώτης Τζένος, σίγουρα όμως κατάλαβε γιατί την κατέλαβε: Φαίνεται ότι δέχθηκε να σηκώσει στην πλάτη του όλες τις ευθύνες της εταιρίας, δηλαδή τις οικονομικές και δικαστικές απαιτήσεις που έχουν προκύψει ή θα προκύψουν από τη δραστηριότητα της εφημερίδας, αλλά και από τις προηγούμενες εταιρίες στις οποίες ανήκαν τα «Παραπολιτικά», των οποίων απόλυτη και καθολική διάδοχος είναι η Ελευθερία του Τύπου Α.Ε.

Δείτε επίσης: Κατάντια! Ο υβριστής Τζένος έχει στα χέρια του την κυκλοφορία του Τύπου

Η εφημερίδα, όμως, στην οποία ο Παναγιώτης Τζένος έχει πλέον το γενικό πρόσταγμα βάσει νόμου, αποτελεί, όπως προαναφέρθηκε, σταθερό μοχλό πίεσης συγκεκριμένων οικονομικών κέντρων, τα συμφέροντα των οποίων επιτάσσουν κυρίως την εξαφάνιση όσων εκδοτικών επιχειρήσεων αποκαλύπτουν τα επικίνδυνα για τη χώρα επιχειρηματικά σχέδιά τους.

Σε κάθε έκδοσή της επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών, στοχοποιώντας συγκεκριμένες εφημερίδες και πρόσωπα, και ενορχηστρώνοντας δημοσιεύματα που μοναδικό στόχο έχουν τη «δολοφονία χαρακτήρων» και την καταστροφή εταιριών.

Ένας από τους στόχους, ίσως ο μεγαλύτερος και ο πλέον επίμονος, είναι και ο αμιγώς δημοσιογραφικός όμιλός μας, από τον οποίο εκδίδεται, μεταξύ άλλων, και η «δημοκρατία».

Δημοσιεύματα με φανταστικά σενάρια και μυθιστορηματικές διαστάσεις, που υφαίνονται προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς κάθε εξουσία, ώστε οι εφημερίδες μας να βρουν μπροστά τους εμπόδια και να διακόψουν την εκδοσή τους, καταλαμβάνουν σελίδες επί σελίδων.

Εδώ και τουλάχιστον 220 εβδομάδες (!) εκατοντάδες τέτοια δημοσιεύματα, γεμάτα λάσπη, σενάρια τρόμου, φανταστικές ιστορίες, δήθεν αποκαλύψεις και απειλές, έχουν εμφανιστεί στις σελίδες της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Κουκουλοφόροι που υποδύονται τους δημοσιογράφους καλούν κάθε τόσο όποια Αρχή θυμηθούν να μας ελέγξει, να μας επιβάλει πρόστιμα και άλλα παρόμοια φαιδρά. Και επειδή η ρουφιανιά ανθεί στη χώρα μας, έχουν βρεθεί ενίοτε κάποιοι, ελάχιστοι, προς τιμήν των αρμόδιων λειτουργών, οι οποίοι έπεσαν στην παγίδα των ανόητων τραμπούκων. Δυστυχώς γι’ αυτούς τους τραμπούκους, αλλά και για το αφεντικό τους, δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να υπάρχουν εκδότες που προσπαθούν να λειτουργούν στο πλαίσιο του νόμου.

Ο Παναγιώτης Τζένος, όμως, που έχει βρεθεί στον πυρήνα όλου αυτού του σχεδιασμού, κατέλαβε πριν από λίγους μήνες ακόμη μία θέση: αυτή του προέδρου του Δ.Σ. του μοναδικού πρακτορείου διανομής Τύπου Άργος (ευρύτερων συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη). Κι εδώ ξεκινάει ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, σε όλη την ιστορία του Τύπου: Ο πρόεδρος της εφημερίδας, ο οποίος ενορχηστρώνει τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει ποτέ προς τον εκδοτικό μας όμιλο, με στόχο την εξόντωσή του, είναι και ο πρόεδρος του πρακτορείου διανομής, το οποίο θα έπρεπε κανονικά να φροντίζει για τη μακροημέρευσή του, από τη στιγμή μάλιστα που αποκομίζει μεγάλα οικονομικά οφέλη από αυτόν.

Όλη αυτή η μεθόδευση προφανώς αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, ότι ο στόχος που έχει θέσει ο Παναγιώτης Τζένος, ως πρόεδρος του πρακτορείου, δεν είναι η επιβίωσή του, αλλά η μετατροπή του σε όχημα, ώστε να εξαφανιστούν όσοι δεν συντάσσονται με τα οικονομικά συμφέροντα που τον στηρίζουν. Γιατί, βέβαια, η διοικητική εμπειρία του κ. Τζένου είναι αντίστοιχη με το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό τού προσφάτως αποπεμφθέντος υφυπουργού.

Η περίεργη «αφωνία» Επιτροπής Ανταγωνισμού και υπουργείου Ανάπτυξης

Εκείνο, βέβαια, που δεν γνωρίζουμε είναι εάν ο Παναγιώτης Τζένος έχει ετοιμαστεί για τις συνέπειες που θα έχει ο ίδιος από την καταστροφή εφημερίδων, αλλά και του ίδιου του πρακτορείου «Άργος», όσο αυτός βρίσκεται επικεφαλής του. Έχει σκεφθεί ο κ. Τζένος πώς θα αντέξει τις αναταράξεις και τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει το πέρασμα εκατοντάδων εργαζομένων στην ανεργία; Θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτό το σενάριο, στο οποίο έχει βρεθεί πρωταγωνιστής, γιατί κάποιοι άλλοι, ήδη «καμένοι», δεν είχαν το θάρρος να εμφανιστούν; Αλήθεια, όταν προχωράει, κοιτάζει καθόλου πίσω του; Και δεν εννοούμε ότι κάποιος τον απειλεί.

Άλλωστε, την ασφάλεια των στελεχών των εκδοτικών επιχειρήσεων του μεγαλοεφοπλιστή φροντίζουν μπράβοι, γεγονός πρωτοφανές στα παγκόσμια εκδοτικά δρώμενα. Αναρωτιόμαστε αν κοιτάζει πίσω σε όλα όσα τον έχουν βάλει να κάνει, σε όλα όσα τον έχουν βάλει να υπογράφει, σε όλα όσα έχει πει ο ίδιος στις ανύπαρκτης ακροαματικότητας εκπομπές του σε στιγμές τραμπουκοειδούς οίστρου;

Και, βέβαια, επανερχόμεθα στο καίριο ερώτημα: Σε ποια χώρα του κόσμου πρόεδρος ενός εκδοτικού μηχανισμού, που βάλλει με απεριόριστο μίσος και εμπάθεια έναντι εκδοτικών επιχειρήσεων, είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του μοναδικού πρακτορείου διανομής και άρα εγγυητής της εύρυθμης διανομής όλων των εκδοτικών επιχειρήσεων; Εκεί, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχουν κάτι να πουν; Ο λαλίστατος και πανταχού παρών (και πωλών) υπουργός Ανάπτυξης έχει κάτι να ψελλίσει;

ΠΗΓΗ «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This