Την κατάργηση του «Τυποκτόνου» νόμου 1178/81 ζητά η ΕΣΗΕΑ από την κυβέρνηση

«...που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου»

Must Read

Με τη χώρα μας να παραμένει για μια ακόμη χρονιά ουραγός στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου που συντάσσουν από το 2002 οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και εν μέσω έντονης ανησυχίας για την αύξηση των SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation) αγωγών κατά της της ερευνητικής δημοσιογραφίας, η Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών ζητά εκ νέου από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για το ζήτημα των εξοντωτικών αυτών αγωγών κατά δημοσιογράφων.

Η ΕΣΗΕΑ θίγει ξανά το φλέγον ζήτημα της «βιομηχανίας» αγωγών που στρέφονται κατά δημοσιογράφων με αφορμή την εξοντωτική -για το μέγεθος του Μέσου- αγωγή από επιχειρηματία της Αίγινας που καλούνται να αντιμετωπίσουν ο Σίλας Αλεξίου και ο Γιάννης Προβής, μαζί με την ιστοσελίδα www.saronicmagazine.gr.

«Καλούμε την Κυβέρνηση να ενσωματώσει άμεσα στο Εσωτερικό Δίκαιο της χώρας μας τον Κανονισμό που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των καταχρηστικών αγωγών που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της ελευθερίας των δημοσιογράφων», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και προσθέτει πως «η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την ελευθερία του Τύπου και την προσήλωση του δημοσιογραφικού κόσμου στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, και του Παγκοσμίου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This