Η μάχη της «χρυσής σκυτάλης» σε τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπές

Must Read

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους ιθύνοντες ορισμένων τηλεοπτικών σταθμών η υπόθεση του lead in στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Κακά τα ψέματα, τα προγράμματα που προηγούνται των δελτίων είναι εκείνα που προσφέρουν συνήθως δυνατή ώθηση και στη θεαματικότητά τους. Αυτή είναι άλλωστε και η «αποστολή» των εν λόγω εκπομπών: να παραδίδουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στα κεντρικά δελτία των καναλιών. Το λεγόμενο lead in, λοιπόν, θεωρείται μείζον θέμα για τα στελέχη τους στην αρχή κάθε καινούργιας σεζόν, καθώς συνδέεται με το ενημερωτικό τμήμα του σταθμού.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», στον ΑΝΤ1 πάλευαν χρόνια να βρουν το προϊόν που θα έδινε γερή ώθηση στο δελτίο τους. Και τελικά τα κατάφεραν. Από την περσινή σεζόν η καθημερινή σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» με τη Μαριάννα Τουμασάτου έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, σημειώνοντας τηλεθέαση στο γενικό σύνολο 22% και στο δυναμικό κοινό 18%. Το δελτίο που ακολουθεί με τον Νίκο Χατζηνικολάου κρατάει τα ποσοστά αυτά, κάτι που προσμετράται στα υπέρ του δημοφιλούς άνκορμαν, με 20% στο γενικό σύνολο.

Νίκος Χατζηνικολάου

Τη μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, κάνει ο «Τροχός της τύχης» στο Star, που προβάλλεται για έκτη συνεχή σεζόν. Το τηλεπαιχνίδι όλα αυτά τα χρόνια είχε μεγάλη αποδοχή, αλλά φέτος έχει… τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Με τον αεικίνητο Πέτρο Πολυχρονίδη στο πηδάλιο της παρουσίασης, δεν είναι λίγες οι φορές που το πρόγραμμα βρίσκεται πρώτο στη ζώνη μετάδοσής του.

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης στον «Τροχό της τύχης»

Έτσι ο «Τροχός της τύχης» καταγράφει στους πίνακες της Nielsen 22% στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό 19%. Ως εκ τούτου, και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού που ακολουθεί, με τη Μάρα Ζαχαρέα, κάνει νούμερα της τάξης του 16% με 19% στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Μάρα Ζαχαρέα

Μονοψήφια νούμερα

Η επιτυχία των δύο προγραμμάτων σε ΑΝΤ1 και Star δεν είναι, όμως, δεδομένη για όλα τα κανάλια. Συγκεκριμένα, δεν συμβαίνει το ίδιο στον Σκάι, που φέτος με το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας «Guess my age» τα έχει βρει… σκούρα. Το τηλεπαιχνίδι δεν έχει δυναμική και τα νούμερά του είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση μονοψήφια.

Γιώργος Λιάγκας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυρίσματα των 100 επεισοδίων της εν λόγω εκπομπής ολοκληρώθηκαν κι έτσι η παραγωγή θα κατεβάσει οριστικά αυλαία μέσα στον Ιανουάριο. Άλλωστε, με αυτά τα «παγωμένα» ποσοστά που κάνει το τηλεπαιχνίδι, της τάξης του 7,3% στο σύνολο και του 6,5% στο δυναμικό κοινό, δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί. Παρ’ όλα αυτά το δελτίο με τη Σία Κοσιώνη έχει κρατήσει τη δυναμική του, με ποσοστά στο γενικό σύνολο 17% με 19% και στο δυναμικό κοινό γύρω στο 14% με 15%.

Χρήστος Φερεντίνος

Στον Alpha το τηλεπαιχνίδι «Πάνω κάτω» με τον Χρήστο Φερεντίνο δεν κέντρισε φέτος το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, γι’ αυτό, όπως ακούγεται, θα αλλάξει με το νέο έτος, δίνοντας τη θέση του στο δοκιμασμένο τηλεπαιχνίδι «Deal». Το τελευταίο διάστημα το «Πάνω κάτω» καταγράφει διψήφια νούμερα, 10% με 11%. Ετσι, το δελτίο που ακολουθεί με τον έμπειρο Αντώνη Σρόιτερ δεν σημειώνει τα υψηλά νούμερα του παρελθόντος, χάνοντας την πρωτιά που είχε επί σειρά ετών. Ωστόσο, έχει κρατήσει ένα σεβαστό ποσοστό τηλεθεατών και δη της νέας γενιάς. Στο γενικό σύνολο τα ποσοστά του δελτίου του Alpha κυμαίνονται στο 15% με 16% και στο δυναμικό κοινό στο 16% με 17%.

Νίκη Λυμπαράκη

Από την άλλη μεριά, το δελτίο του Open με τη Νίκη Λυμπεράκη έχει καταφέρει να αγγίζει το 7,6% στο δυναμικό κοινό και το 7,2% στο γενικό σύνολο. Αυτή είναι μια επιτυχία της δημοσιογράφου, αν σκεφτεί κανείς ότι το δελτίο με την Έλλη Στάη άγγιζε μόλις το 4%. Φέτος το lead in στο δελτίο ειδήσεων του Open το δίνουν ταινίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, οι οποίες αποτελούν αγαπημένη συνήθεια για πολλούς τηλεθεατές.

Δείτε επίσης: Η Βίκυ Χατζηβασιλείου πηγαίνει το «Πακέτο» της σε άλλον τηλεοπτικό σταθμό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This