Τάζουν ενίσχυση του Τύπου μέσα στους πρώτους μήνες του έτους

Must Read

Διαβεβαιώσεις ότι εντός των πρώτων μηνών του 2020 θα τεθεί σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του Τύπου έδωσε ο Στέλιος Πέτσας, δημιουργώντας προσδοκίες ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια εγκληματικά λάθη.

Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή για την εκτρωματική Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την επιχορήγηση των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας, την οποία η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανακαλέσει άρον άρον πριν από τις εορτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέρχεται, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς -να σημειωθεί ότι η προηγούμενη απόφαση για επιδότηση των εφημερίδων ελήφθη χωρίς να ακουστούν οι αρμόδιοι- προκειμένου να προωθήσει ένα νέο πλαίσιο ενίσχυσης του Τύπου που «θα συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή του Τύπου ως πυλώνα δημοκρατίας, πολιτισμού, πλουραλισμού και προώθησης του δημόσιου διαλόγου».

Υπενθυμίζεται ότι η παράλογη και άδικη απόφαση που ανακλήθηκε προέβλεπε οριζόντια ενίσχυση ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων κάθε εντύπου και χωρίς καθορισμό άλλων κριτηρίων.

Αναφορικά δε με τη χρηματοδότηση για την ενίσχυση του Τύπου, αυτή είναι εξασφαλισμένη, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, καθώς, όπως ο ίδιος διαβεβαιώνει, τα ποσά που είχαν εξασφαλιστεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τα προγράμματα ενίσχυσης των εφημερίδων για το 2019 θα επαναδεσμευτούν για το 2020 για τη στήριξη του Τύπου, τόσο των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας όσο και των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων.

Ειδικό ταμείο για τη στήριξη του Τύπου

Σημειωτέον ότι τα παραπάνω αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας σε έγγραφη απάντησή του σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση 36 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούσαν να ενημερωθούν πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης των εφημερίδων.

Διαβάστε επίσης: Η εντυπωσιακή αρχισυντάκτρια του Νίκου Μουτσινά τον… ξύρισε on air (video)

Την αναγκαιότητα στήριξης του εντύπου Τύπου «πριν είναι πολύ αργά» τονίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), σημειώνοντας πως η οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, το αργότερο εντός του Φεβρουαρίου, και αυτή δεν μπορεί να γίνει τυφλά και χωρίς κριτήρια.

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ακόμη πως η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να μη δοθούν τελικά οι ενισχύσεις του 2019 είναι «λανθασμένη και πρέπει να ανακληθεί», ζητώντας μάλιστα οι πιστώσεις του 2019 να διατεθούν άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση προτείνεται μαζί με τα ανάλογα κονδύλια του 2020 να διατεθούν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του εντύπου Τύπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This