Τι συμβαίνει με τη λογοκρισία στην ΕΡΤ;

Must Read

Μείζον ζήτημα προκαλούν οι καταγγελίες δημοσιογράφων για προληπτική λογοκρισία στην ΕΡΤ και ειδικότερα για τις ειδήσεις που αφορούν τις εξελίξεις στο ΒΑ Αιγαίο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από χθες οι συντάκτες των περιφερειακών μέσων της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα υποβάλλουν τα κείμενά τους προς έλεγχο, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να τα δημοσιεύσουν, όπως συνέβαινε έως σήμερα.

Η αφορμή δόθηκε όταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη ανέβασε στην ιστοσελίδα ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στο νησί. Της ζητήθηκε να κατεβάσει την είδηση, αλλά η συνάδελφος αρνήθηκε να το πράξει.

Η είδηση κατέβηκε τελικά από το Ραδιομέγαρο και στη θέση της αναρτήθηκε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Λίγες ώρες αργότερα οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών μέσων έχασαν την πρόσβαση στη δημοσιότητα για τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ τους. Συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν την ύπαρξη «επιτροπής λογοκρισίας» στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και καλούν τις δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές ενώσεις να παρέμβουν.

Δείτε επίσης: Κι άλλο ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό – Άνδρας από την Καλλιθέα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This