Ο Alpha δεν δέχτηκε την παραίτηση του Νίκου Μάνεση

Must Read

Ο Νίκος Μάνεσης ανέλαβε την ευθύνη για το λάθος που έγινε στην εκπομπή του και, συγκεκριμένα, για το βίντεο από το 2015 που προβλήθηκε ως πλάνα επικαιρότητας από τον Έβρο!

Προχώρησε, μάλιστα, και σε δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου εξήγησε τι ακριβώς συνέβη:

Έπειτα από τον πανικό που δημιουργήθηκε ο ίδιος θεώρησε ότι ήταν σωστό να υποβάλει την παραίτηση του στον Alpha. Για το όλο ζήτημα ο δημοφιλής παρουσιαστής μίλησε στο protothema.gr:

«Περιστατικά σαν αυτό έχουν συμβεί δεκάδες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι από τα περιστατικά τα οποία συμβαίνουν αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το λάθος και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Όπως φαίνεται και στην εκπομπή ήμουν στον αέρα, δεν είχα άποψη για τα πλάνα τα οποία προβλήθηκαν σαν να είναι καινούργια και προχώρησα ατυχώς στην περιγραφή των πλάνων, όπως συνήθως γίνεται στην ελληνική τηλεόραση. Ως προϊστάμενος της εκπομπής αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, όποιου ή όποιας το έπραξε. Έγινε σωρεία σφαλμάτων. Τηλεθεατής έστειλε το link και μας είπε δείτε τις εικόνες έχουν ενδιαφέρον. Ανοίγουμε το link το οποίο μας παραπέμπει σε πολύ γνωστό site της Θεσσαλονίκης. Όντως υπάρχουν οι εικόνες αλλά κανείς δεν ανιχνεύει την ημερομηνία. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος. Το δεύτερο λάθος ήταν το ότι δεν ενημερώθηκε η αρχισυντάκτρια. Το τρίτο ήταν ότι πατήθηκε το play και έπαιξαν τα πλάνα στον αέρα. Η ευθύνη η δική μου είναι τεράστια γιατί θα έπρεπε να χιλιοτσεκάρω τα πλάνα που βγαίνουν στον αέρα. Δεν μπορεί να πατάει ο οποιοσδήποτε ένα play και να παίζουν πλάνα στον αέρα.

Στα 37 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Η ευθύνη είναι δική μου, η ομάδα είναι επιλογή μου και δεν κατάλαβα ότι τα πλάνα ήταν από το 2015. Είμαι υποχρεωμένος εκτός από το να ζητήσω συγγνώμη, να αναλάβω και όλες τις κυρώσεις. Η ευθύνη είναι δική μου και όχι του Alpha. Μετά από 37 χρόνια στο χώρο έχω την εμπειρία να αντιληφθώ ότι τα πλάνα μαϊμού γίνονται αντιληπτά. Σαφώς είναι παιδαριώδες λάθος και δεν έπρεπε να γίνει και την ευθύνη αναλαμβάνει ο αρχηγός. Επειδή κάποιοι θέλουν κεφάλια επί πίνακι και να χυθεί και αίμα τους λέω ότι είμαι διαθέσιμος.

Μία μικρή μερίδα συναδέλφων βρήκε την ευκαιρία να χύσει την χολή της. Προφανώς δεν τους αρκεί μία συγγνώμη. Να τους πω ότι η ανθρωποφαγία γίνεται μπούμερανγκ. Εγώ δεν έχω μάθει να δουλεύω υπό την σκέπη κομμάτων ή στα γραφεία Τύπου. Δουλεύω στην ελεύθερη αγορά και λάθη γίνονται. Κάνω λάθη, αναγνωρίζω λάθη, αναλαμβάνω την ευθύνη. Έθεσα την παραίτησή μου στην διακριτική ευχέρεια του Alpha και αναλαμβάνω όλο το βάρος των όποιων πιθανών κυρώσεων. Τι άλλο να κάνω; Χαρακίρι;

Εννοώ ότι εκτός από την παραίτηση μου η οποία είναι στα χέρια του Alpha, αναλαμβάνω ως υπεύθυνος επαγγελματίας τις όποιες ευθύνες απορρέουν από την ακρόαση του ΕΣΡ. Αυτό είπα στην διοίκηση και δεν πάω να το παίξω μάγκας. Όποιος κάνει λάθος, πληρώνει. Έχω κάνει πεζοδρόμιο πριν γίνω τηλεφίρμα».

Δείτε επίσης: Εξετάσεις για κορωνοϊό έκαναν και οι παίκτες του Big Brother

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This