Η Επιτροπή Ανταγωνισμού «κλείνει τα μάτια» στις αυθαιρεσίες του πρακτορείου «Άργος»

Must Read

«Ο αυτοκράτορας είναι γυμνός». Ο λόγος γίνεται για την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία διοργανώνει ημερίδες και συντάσσει πολυσέλιδες γνωμοδοτήσεις, προκειμένου να δείξει ότι παράγει έργο, ενώ στην πραγματικότητα αποτάσσεται των μεγάλων ευθυνών της, όπως σε σχέση με τη στρέβλωση που προκαλεί στην αγορά η ύπαρξη ενός μόνο πρακτορείου διανομής Τύπου («Άργος»).

Σήμερα, η επιτροπή πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Καταναλωτές και δίκαιο ανταγωνισμού: Νέες προοπτικές». Όπως γνωρίζει, όμως, ο καθηγητής στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού, Γιαν. Λιανός, η επιτροπή δεν είναι επιμορφωτικό ινστιτούτο.

Τον Ιανουάριο, πάλι, η ανεξάρτητη Αρχή εξέδωσε μια γνωμοδότηση για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά διανομής προϊόντων έντυπου Τύπου (στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα πρακτορείο διανομής, το Άργος, ευρύτερων συμφερόντων του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη).

Η γνωμοδότηση δεχόταν εύστοχα ως κριτήριο ερμηνείας του δικαίου ανταγωνισμού την πολυφωνία στην ενημέρωση και στον εκδοτικό πλουραλισμό, όπως διασφαλίζονται και από το Σύνταγμα. Διαπίστωνε ακόμη τη στρέβλωση που δημιουργεί το γεγονός ότι στο Άργος συμμετέχουν κάποιες μόνο εκδοτικές επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Χαστούκι της προέδρου της Κομισιόν στον Ερντογάν: «Πάρε τους μετανάστες απ’ τα σύνορα της Ελλάδας»

Όπως φαίνεται, όμως, η γνωμοδότηση ήταν μάλλον μια προσπάθεια, για να δηλώσει η επιτροπή ότι εξάντλησε τη δυνατότητα παρέμβασης προτού ακόμη… αρχίσει και για να χαθεί περισσότερος χρόνος, ώστε κάποια στιγμή τα ασφαλιστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την περασμένη διοίκησή της να χάσουν την ισχύ τους.

Έτσι, στα τέλη Φεβρουαρίου, το Άργος απέστειλε εξώδικο σε εφημερίδες, με το οποίο ανακοινώνει ότι εάν δεν υπογράψουν τη νέα εμπορική πολιτική εντός τριών μηνών, θα σταματήσει να τις διανέμει! Αυτή η παραβίαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παραβιάσεων που έχουν καταγγελθεί, αλλά ο κ. Λιανός περί άλλα τυρβάζει.

σε αφασία η επιτροπή ανταγωνισμού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This