31-5-2020

Πόσα λεφτά έδωσε ο Νίκος Μαστοράκης στους αναξιοπαθούντες;

Στην ανάρτησή του για τη Μενεγάκη και τους «faux, τσίγκινους σταρ» ο υπερήλιξ σκηνοθέτης έπρεπε να έχει περιλάβει μια φωτογραφία με εκείνον να δίνει επιταγή με τη δική του δωρεά στις δοκιμαζόμενες κοινότητες.

  • Παναγιώτης Λιάκος

Ο 78χρονος Νίκος Μαστοράκης σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε –λησμονώντας να τονίσει τις λέξεις- για το καθήκον των πάμπλουτων σταρς να δωρίσουν χρήματα στις δοκιμαζόμενες (από την πανδημία) κοινότητες. Στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:

«ΟΙ ΤΣΙΓΚΙΝΟΙ ΣΤΑΡ
Οσο οι δικοι μας faux, τσιγκινοι σταρ (του μονοκοτυληδονου γενους Τανι-Μανι, Bom-Ba και Σια) εκμεταλλευονται τον Ιό για προβολη τους, ο Ιντρις Ελμπα, που διαγνωστηκε θετικος, μιλαει στην Οπρα και συσσωμο το Χολιγουντ δινει χρημα για να στηριξει νοσοκομεια και μηχανισμο υγειας. Ειδατε καποιο παμπλουτο Ελληνα σταρ, ας πουμε Μενεγακη, να δωρισει εκατο αναπνευστηρες; Oταν βγαζεις τρια εκατομμυρια το χρονο επι τοσα χρονια, δεν ειναι επιλογη σου αλλα ΚΑΘΗΚΟΝ να δωσεις ετσι (και οχι με γελακια η κλαματακια που ειναι οχι απλως τζαμπα αλλα και καλοπληρωμενα) στην δοκιμαζομενη κοινοτητα.»

Αφού αυτός ο καλός άνθρωπος ανοίγει την πόρτα της ηθικολογίας ας μπούμε κι εμείς μέσα. Αξιώνει από τους άλλους να δώσουν χρήματα στους φτωχοποιημένους Έλληνες. Καλά κάνει, αλλά σωστό είναι να γνωρίζει πως όταν οι ηθικολογίες μας δεν συνοδεύονται από το προσωπικό μας παράδειγμα, αποτελούν ακάλυπτες επιταγές.

Στην ανάρτησή του για τη Μενεγάκη και τους «faux, τσίγκινους σταρ» έπρεπε να έχει περιλάβει μια φωτογραφία με εκείνον να δίνει επιταγή με τη δική του δωρεά στις δοκιμαζόμενες κοινότητες. Είναι κάπως αστείο να είσαι ανοιχτοχέρης με τα λεφτά των άλλων. Εκτός κι αν δεν του έχουν απομείνει χρήματα από τα πάρα πολλά που κονόμησε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Τέλος, ο υπερήλιξ σκηνοθέτης πρέπει να ξέρει ότι οι χριστιανοί απαγορεύεται να δημοσιοποιούν τις αγαθοεργίες τους. Λέγει ο Κύριος (Κατά Ματθαίον στ΄, 3-4): σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ