Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Καραμέρος: «Είμαι συγκλονισμένος από τον αριθμό των θανάτων που πρέπει να σχολιάζω καθημερινά»

Ποιος είπε ότι αυτό το τηλεοπτικό δίδυμο έχει τελειώσει; Η χημεία του Γιώργου Καραμέρου και του Σπύρου Χαριτάτου δεν έσβησε ποτέ, από τότε, μάλιστα, που μας καλημέριζαν με ενημέρωση και ψυχαγωγία στον ΑΝΤ1, εγκαινιάζοντας ένα άλλου τύπου πρόγραμμα στη μικρή μας οθόνη, πριν από δέκα ακριβώς χρόνια. Όπως αποδεικνύεται, από τα μέσα Μαρτίου, από τη συχνότητα του Open, αυτή η χημεία συνεχίζεται με το ίδιο τέμπο. Οι δύο δημοσιογράφοι μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού συναντιούνται στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, καθημερινά στις 3 το μεσημέρι, με την εκπομπή «Open Ελλάδα» και μας ενημερώνουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία και πόσο επηρεάζει όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Σαν να έπιασαν το νήμα εκεί όπου το άφησαν…

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και σε αυτό το κλίμα κατάνυξης του Θείου Πάθους, οι δύο αξιόλογοι συνάδελφοι μιλούν στην Μαρία Ανδρέου για ένα διαφορετικό Πάσχα μακριά από τις εκκλησιές μας και τις ιερές ακολουθίες, που, όμως, μας καλεί να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στον συνάνθρωπο με το να «Μένουμε σπίτι» για να προφυλάξουμε την υγεία της κοινωνίας, αλλά και να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στους γιατρούς μας και στο νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται ως ήρωες.

Οι δυο τους στέλνουν ευχές μέσω του «Enjoy» για ένα καλό Πάσχα και μια γρήγορη έξοδο από αυτόν τον φονικό ιό, που έχει εξαπλωθεί σε όλη την παγκόσμια κοινότητα και έχει δημιουργήσει μεγάλη θλίψη και πόνο σε χιλιάδες οικογένειες ανά τον κόσμο από τις απώλειες χιλιάδων συνανθρώπων μας, αβεβαιότητα γύρω από την οικονομία και την εργασία, αλλά και ένα θολό τοπίο για το αύριο και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Γιώργο, τι σας λέει ο κόσμος μέσα από την εκπομπή; Εχετε ανοιχτή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις αγωνίες των Ελλήνων, με αφορμή αυτή την πανδημία αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης για καραντίνα…

Αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι Ελληνες και Ελληνίδες, πέρα από τον ίδιο τον κορονοϊό -και εύχονται οι άνθρωποι να έχουν την υγειά τους-, είναι οι επιπτώσεις που θα έχουν η πανδημία και η καραντίνα στην οικονομία και αυτό είναι πολύ λογικό. Αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα έχει βάλει μπροστά την υγεία, αλλά το μεγάλο ζήτημα όλων των κυβερνήσεων στον κόσμο πιστεύω ότι είναι το πώς θα μπορεί να ρολάρει η οικονομία και να επιβιώσουν οι πολίτες μετά την κρίση. Γιατί, δυστυχώς, όπως μας λένε και οι τηλεθεατές, τα όρνια πέφτουν πάνω στα πτώματα. Ύστερα από κάθε κρίση, οι μεγαλοκαρχαρίες επιτίθενται στα μικρότερα ψάρια και το θέμα είναι με τι όρους θα βγουν ξανά στην εργασία και με τι μισθούς και, φυσικά, και πάνω από όλα, αν θα βρουν τις δουλειές τους όρθιες ή γκρεμισμένες.

Πολλά λέγονται για αυτή την πανδημία. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένας βιοχημικός πόλεμος ή ότι κάποιο εργαστήριο άφησε τον ιό να φύγει και να σκορπίσει τον θάνατο…

Δεν είναι της παρούσης οι θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά, επειδή εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι συνειδητά με την οικολογία, θα σας πω ότι ήταν προδιαγεγραμμένο ότι κάποια στιγμή, μοιραία ίσως, ο σύγχρονος άνθρωπος να μην μπορούσε να αντεπεξέλθει σε έναν φονικό νέο ιό από τη μέχρι τώρα υπερβολική χρήση αντιβιοτικών την οποία έχει κάνει για να αντιμετωπίσει άλλες ασθένειες. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν αφήνει τον οργανισμό του να δημιουργήσει αντισώματα και κάνει κατάχρηση αντιβιοτικών φαρμάκων. Η κατάχρηση αντιβιοτικών γίνεται και στα ζώα, τα οποία και τρώμε και αποτελούν την κύρια καθημερινή διατροφή μας. Ειδικά στον δυτικό κόσμο γίνεται τεράστια κατανάλωση κρέατος, αλόγιστη. Για να υπάρχει τόσο πολύ κρέας στη διατροφή μας, μοιραία χρησιμοποιούνται και πολλά αντιβιοτικά. Και όπου υπάρχει υπερβολή και δεν υπάρχει μέτρο, μοιραία έρχονται και οι επιπτώσεις και οι καταστροφικές συνέπειες. Στην ατζέντα της Ε.Ε. είχε μπει η κατάχρηση των αντιβιοτικών. Είχε γίνει και σχετική μελέτη και είχε αποφασιστεί να σταματήσει η χορήγηση αντιβιοτικών το 2030 στα ζώα. Δεν γίνεται κάθε λοίμωξη να μην μπορεί να την παλέψει η φύση, ο οργανισμός να μη δημιουργεί αντισώματα και να χρειάζεται συνεχώς αντιβίωση. Γιατί, πολύ απλά, ο ιός θα επανέρχεται πιο δυνατός, μεταλλαγμένος και θα χρειάζεται νέο εμβόλιο, φάρμακο. Ολα αυτά είναι μια αλυσίδα. Είμαι συγκλονισμένος από τον αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό που πρέπει να σχολιάζω καθημερινά. Οταν ανακοινώνεις 700 θανάτους καθημερινά στην Ιταλία, το μυαλό σου σταματά. Είναι μία από τις πιο δύσκολες και στενάχωρες στιγμές δημοσιογραφικά. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει από κορονοϊό 81 συμπολίτες μας και τα θύματα παγκοσμίως έχουν φτάσει τα 82.145. Οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει παγκοσμίως από τον Covid-19 επισήμως φτάνουν στον αριθμό κρουσμάτων το 1.430.450.

Τόσο εσύ όσο και ο Σπύρος έχετε παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια βαθιά ανθρώπινοι, δίπλα στον πολίτη, δεν έχετε καβαλήσει -αυτό που λέμε- το καλάμι. Πώς το έχετε καταφέρει αυτό;

Μα, ο δημοσιογράφος είναι αυτός που μιλά για τον δήμο, είναι η φωνή του κόσμου. Αν αποτραβηχτείς από τους συμπολίτες σου, αυτοακυρώνεσαι. Δεν θα σου κρύψω ότι με τον Σπύρο είχαμε συζητήσει πολλές φορές την τηλεοπτική μας επιστροφή, γιατί θεωρούσαμε και οι δύο ότι η συνεργασία μας δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο της, ότι το infotainment και, όπως εμείς το είχαμε εφαρμόσει στον ΑΝΤ1, δεν είχε τελειώσει. Ετσι, όταν στα μέσα Μαρτίου μάς ζητήθηκε από το Open να κάνουμε μια ειδική εκπομπή για τον κορονοϊό, μεμιάς απαντήσαμε θετικά. Ηταν μια μεγάλη πρόκληση. Οταν η διεύθυνση του ενημερωτικού τομέα του καναλιού αποφάσισε να μας δώσει από τη Δευτέρα 6 Απριλίου μια δική μας εκπομπή, το «Open Ελλάδα», νιώσαμε -και από την αποδοχή του κόσμου- ότι κάτι θετικό προσφέρουμε και ότι κερδίσαμε έδαφος με ψυχραιμία και πολύ ρεπορτάζ. Και σε αυτό το κλίμα ψυχραιμίας στη χώρα μας έχει συμβάλει κατά πολύ ο σπουδαίος επιστήμονας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είναι πολύ επικοινωνιακός με τους δημοσιογράφους, καταρτισμένος και βαθιά ανθρώπινος.

Πιστεύεις ότι με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και όλα αυτά τα μέτρα ελλοχεύει κάποιος κίνδυνος για τις ελευθερίες μας;

Οχι. Η Πολιτεία πήρε κάποια μέτρα για την προστασία της υγείας μας, του ελληνικού λαού και ευτυχώς που έδρασε εγκαίρως, γνωρίζοντας τις παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας, γι’ αυτό και δεν έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα, όπως στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στη Βρετανία, στις ΗΠΑ, στο Ιράν. Δεν υπάρχει καμία απειλή για τη δημοκρατία μας, δεν καταστρατηγεί κανείς τα προσωπικά μας δεδομένα και την ιδιωτικότητά μας. Με το που θα περάσει ο κίνδυνος, θα περάσουμε στην κανονικότητα, όσο μπορούμε να το πούμε αυτό, από τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο, και θα κυλήσουν όλα ομαλά και ήρεμα χωρίς απαγορεύσεις. Δεν μου αρέσει η τρομολαγνεία. Είμαι βαθιά ρεαλιστής και θεωρώ ότι υπάρχει μια ζοφερή πραγματικότητα.

Η μόνη λύση για να περάσει αυτός ο ιός είναι το «Μένουμε σπίτι»;

Πιστεύω ακράδαντα αυτά που μας λέει στην καθημερινή ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας. Μόνο με το να «Μένουμε σπίτι» δεν διασπείρεται ο ιός. Πιστεύω από τις αρχές Μαΐου θα ξέρουν οι επιστήμονες πως θα σταματήσουν το lock down (κλείδωμα) και οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία. Τώρα πρέπει να ανακοπεί η μετάδοση του ιού. Η καραντίνα ήταν αναγκαία και είδαμε ότι στην Κίνα ύστερα από δύο με τρεις μήνες απέδωσε. Πάντως, το να πούμε μετά την καραντίνα ότι έχει εξαφανιστεί ο ιός είναι μια ουτοπία. Θα πρέπει με μεγάλη συλλογική και ατομική ευθύνη να επανέλθουμε σιγά σιγά στην κανονική μας ζωή και αυτό θα το κρίνουν σταδιακά οι επιστήμονες, πώς και πότε θα γίνει, για να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί.

Τι φοβάσαι πέρα από τον κορωνοϊό;

Τον κερδοϊό. Αυτούς που αισχροκερδούν σε βάρος των άλλων. Τον θρίαμβο της κατανάλωσης κάτω από την πίεση του φόβου. Επίσης, φοβάμαι πολύ μια μεγάλη οικονομική κρίση, αν δεν βοηθήσει η Ε.Ε., και πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν ή ποιες θα είναι οι αυριανές αμοιβές των Ελλήνων.

Στη Σουηδία επιλέχθηκε ένα άλλο μοντέλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού: η ανοσία της αγέλης αλλά και τα τεστ στο σπίτι…

Ο καιρός θα δείξει αν έπραξαν σωστά. Στη Βρετανία αποδείχθηκε πως όχι. Σας το ξαναλέω, εμπιστεύομαι απόλυτα την απόφαση του κ. Τσιόδρα, που με μεγάλο αίσθημα ευθύνης έδρασε πιο συντηρητικά για να ανακοπεί δραστικά ο ιός στην Ελλάδα. Οι επιστήμονες στην Ελλάδα ξέρουν τον αριθμό των ΜΕΘ στη χώρα μας. Εχουμε 902 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και 247 αποκλειστικά για τον κορωνοϊό. Οταν έχεις αυτά τα δεδομένα, απορώ ποιοι ήταν αυτοί οι 8.500 συμπολίτες μου που πήγαν να παρελάσουν καρναβαλιστές στην Πάτρα ή αυτοί που έτρεξαν τις επόμενες εβδομάδες στα εμπορικά κέντρα και στις παραλίες, τη στιγμή που η Πολιτεία έκλεινε τα σχολεία, τις επιχειρήσεις; Μετά, όταν είδαν τα φέρετρα στην Ιταλία, φοβήθηκαν και είπαν υπεύθυνα «καλύτερα να τη βγάλουμε στο μπαλκόνι μας παρά στο νοσοκομείο». Επειδή με ρώτησες για τη Σουηδία, θέλω να σου πω ότι πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο κράτος με φοβερές κοινωνικές παροχές, που μου φαντάζει πολύ λογικό να προχωρήσει σε τεστ του πληθυσμού στο σπίτι και να απομονώσει αυτούς που έχουν τον ιό στις οικίες τους και τους άλλους να τους αφήσει να βάλουν μπρος την αγορά και την οικονομία, αφού έχουν τη δυνατότητα και δεν φοβούνται το κόστος. Από την άλλη, οι Σουηδοί έχουν πιο μοναχικό τρόπο ζωής από τους μεσογειακούς λαούς. Οι Ελληνες επιστήμονες, πιστεύω, μέρα με τη μέρα κοιτούν την καμπύλη των κρουσμάτων στην Ελλάδα, τους θανάτους, βλέπουν και την πορεία του ιού στις άλλες χώρες, που γρήγορα μπήκαν σε καραντίνα, και θα πάρουν σωστές αποφάσεις.

Αλήθεια, τι θα γίνει με τον τουρισμό μας φέτος το καλοκαίρι;

Μονόδρομος. Θα πρέπει οι Ελληνες να στηρίξουν τους Ελληνες. Να ενισχύσουμε μεταξύ μας τον εσωτερικό τουρισμό. Αν περιμένετε ξένους, απλά είναι μια ουτοπία. Το κράτος θα πρέπει να στηρίξει πολύ τον τουρισμό μας, γιατί σε αυτόν στηρίζεται κατά πολύ η ελληνική οικονομία. Αλλά εδώ φταίμε και εμείς. Πώς αφήσαμε την οικονομία μας να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό; Γιατί αφήσαμε την πρωτογενή παραγωγή; Δεν πρέπει ένα κράτος να έχει αυτάρκεια στην πρωτογενή παραγωγή του; Ο αγρότης, ακόμη και στην πιο μεγάλη κρίση, μπορεί να πάει να καλλιεργήσει το χωράφι του και να προμηθεύσει με καλή πρώτη ύλη, τα σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω, αλλά συμπάσχω με όλους τους Ελληνες. Οι περισσότεροι -να πω το 80%- είναι με αναστολή σύμβασης εργασίας και θα κληθούν να ζήσουν με 800 ευρώ για 45 ημέρες ή αν θα δοθούν από το κράτος για ακόμη 45 ημέρες άλλα 800 ευρώ, όπως λέγεται. Μετά τι θα γίνει, πόσες εταιρίες θα παραμείνουν ανοιχτές, πόσες θα πτωχεύσουν, πόσες θα ανακτήσουν τον τζίρο τους, πώς θα εφαρμόσουν την τηλεργασία και άλλες συνθήκες πληρωμής, πόσες θα απολύσουν κόσμο; Θα επιβιώσουμε από τον κορωνοϊό και την πνευμονία και μετά θα βγούμε σε μια εργασιακή ζούγκλα, με την οικονομία σε οριζόντια γραμμή, σαν και αυτή στην οθόνη του καρδιοπαθούς στο νοσοκομείο;

Αυτή η Ευρώπη, έτσι όπως κλυδωνίζεται με τον κορωνοϊό, θα διασωθεί ή πάμε προς διάλυση της Ε.Ε.; Η Γερμανία θα κάνει πίσω για το ευρω-ομόλογο; Αυτή δεν είναι και η μονή λύση για την ανάκαμψη της οικονομικής κρίσης που προέκυψε από το ιό και όχι τα κορωνο-μνημόνια;

Με τη Βρετανία να έχει αποχωρήσει από την Ε.Ε. και την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία να μετρούν τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό, δεν νομίζω ότι η Γερμανία θα μπορέσει να μπλοκάρει σε συνεχή βάση τη βοήθεια του ευρω-ομολόγου και αυτό φάνηκε και στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τι να πει κάποιος στην Ιταλία, με τους 700 νεκρούς καθημερινά και με τις επιχειρήσεις κλεισμένες; Μπορούν τα αποθεματικά του ιταλικού κράτους να καλύψουν συνολικά τις ζημιές στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιταλικές επιχειρήσεις; Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει μια τέτοια καταστροφή και μια επανεκκίνηση της οικονομίας, εκτός αν εκδοθεί το ευρω-ομόλογο που θα στοχεύσει στην ανάπτυξη. Η Γερμανία πρέπει να συνταχθεί με τις ανάγκες των εταίρων της, αλλιώς τα άκρα καραδοκούν σε όλες τις χώρες… Ο Σαλβίνι στη βόρεια Ιταλία κατεβάζει τις σημαίες της Ε.Ε. από τα κτίρια και κάνει λόγο για επιστροφή σε έθνη – κράτη και κλείσιμο συνόρων. Αν δεν δείξει η Ε.Ε. την έμπρακτη αλληλεγγύη της, το ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα κινδυνεύει. Θα πρέπει να επιχορηγηθούν από την Ευρώπη όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν και αυτό θα είναι ένα μάθημα πολιτισμού και για τη νέα γενιά.

Πώς σας φάνηκε το κλείσιμο των εκκλησιών μέσα στο Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας; Πολλοί πιστοί νιώθουν ξεκρέμαστοι μέσα σε μια μεγάλη κρίση, γιατί δεν μπορούν να λάβουν τη θεία ευχαριστία…

Πολλοί τηλεθεατές μάς λένε στην εκπομπή ότι από τη στιγμή που στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ υπάρχει απόσταση ασφαλείας μεταξύ των ανθρώπων, γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο και στους ιερούς ναούς, αφού από την πίστη τους στον Θεό, και ειδικά αυτές τις άγιες ημέρες, αντλούν δύναμη και ειδικά μέσα από τη θεία ευχαριστία. Αρκετοί φωνάζουν κιόλας γι’ αυτό το μοντέλο ζωής, που βάζει πάνω από όλα το χρήμα και το κέρδος. Η θρησκευτική Ιεραρχία στη χώρα μας αποφάσισε να συνταχθεί με τους επιστήμονες και την Πολιτεία. Θα μπορούσε να είχε προτείνει άλλα μέτρα, να διεκδικούσε κάτι παραπάνω αν είχε πολύ συγκεκριμένες λύσεις για όλα τα θέματα, από τη θεία κοινωνία μέχρι και τον τρόπο της θείας λειτουργίας με λίγα άτομα, που δύσκολα θα έκαναν την Πολιτεία να της αρνηθεί. Δεν ήταν σε ετοιμότητα; Προφανώς δεν είχαν σκεφτεί μια τέτοια πανδημία και έδρασε η θεία οικονομία.

Πώς βλέπεις τον φόβο πολλών Ελλήνων για ένα επικείμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία;

Δυστυχώς, έχουμε έναν πολύ κακό γείτονα. Και δεν αναφέρομαι φυσικά στον λαό. Ο Ερντογάν πήρε το μάθημά του στον Εβρο και η χώρα μας διαφύλαξε με τον καλύτερο τρόπο τα σύνορά της. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν επιδείξει τα αντανακλαστικά τους και το σθένος τους. Η Ε.Ε. ήταν αυτή τη φορά στο πλευρό μας, αλλά πλέον στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων αλλά και στο Προσφυγικό έχουμε μάθει να τραβάμε κουπί μόνοι μας. Είναι κρίμα η Τουρκία να φέρεται έτσι στους πρόσφυγες. Η Ελλάδα έχει δείξει όχι μόνο φιλότιμο, αλλά και έμπρακτη βοήθεια, αλλά και ακόμη δύο χαρακτηριστικά της: τη φιλοξενία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αυτό δεν είναι και το μήνυμα της Ορθοδοξίας και της χριστιανοσύνης;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Θέλετε να λαμβάνετε τις ειδήσεις στο email σας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ρόλος του Υπουργού στα έργα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ το «μυστήριο» και οι καθυστερήσεις!

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό «πανηγυρίζουν» για την άψογη συνεργασία ανάμεσα σε Κυβέρνηση, Δήμο Αθηναίων και «πράσινους», όσον αφορά στο πρότζεκτ του γηπέδου στο...

Μαργαρίτης Σχοινάς για τους αρνητές του κορωνοϊού: «Στείλτε τους σε μένα να τους εξηγήσω» (video)

Κατά την σημερινή παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης της Κομισιόν για την Ενσωμάτωση και την Ένταξη, Μαργαρίτης Σχοινάς βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για...

Άγριο έγκλημα! Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο άντρας που έδειρε μέχρι θανάτου την γυναίκα του και μετά την έκαψε

Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε Γάλλος για τη δολοφονία της συζύγου του το 2017. Το πτώμα της Αλεξία Νταβάλ είχε βρεθεί εν μέρει απανθρακωμένο στο...

Πολυάσχολο απόγευμα για τον Ν. Δένδια: «Η Τουρκία εκβιάζει την Κύπρο με τα ενεργειακά»

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στη 16η διαδικτυακή διάσκεψη του Economist για την Κύπρο, ως κεντρικός ομιλητής στη θεματική « Energy diplomacy in...

Εξαδάκτυλος: Άνοιγμα σχολείων μόνο με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (video)

Την -συγκρατημένη- αισιοδοξία του για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας, ωστόσο, πως σε αυτό συνέβαλε...

Ένας αστέρας του ράγκμπι, μία Instagrammer και ένας σέρφερ βρίσκονται πίσω από την διακίνηση ναρκωτικών στην Αυστραλία

Η Μικαΐλα Νόακς, η οποία διαφημίζει συχνά επώνυμα μαγιό μέσα από το προφίλ της στο Instagram, όπου έχει πάνω από 12.000 followers, ήταν ένα...

Το τουρκικό ΥΠΑΜ στοχοποιεί τον Έλληνα διοικητή για την απόπειρα νηοψίας και μιλά για… bullying

Γράφαμε και χθες ότι ο λόγος που έχουν «σκυλιάσει» οι Τούρκοι για τη γερμανική απόπειρα νηοψίας στο φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης, είναι επειδή...

Απάντηση στην τουρκική θρασύτητα: Αναφαίρετο το δικαίωμά μας για αμυντική θωράκιση όλων των Νησιών μας στο Αιγαίο

Για πολλοστή φορά η Τουρκία αμφισβητεί το αναφαίρετο, κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει αμυντικώς  όλα, ανεξαιρέτως, τα...

Jumbo: Νέα ανακοίνωση μετά το προσωρινό «λουκέτο» στο e-shop

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo, μετά την πρόσφατη που έβαζε προσωρινά «λουκέτο» στο e-shop, η οποία, όμως, έρχεται να περιπλέξει την...

Συνταγογραφήσεις για άστεγους και άπορους στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων

Τις πόρτες του για να υποδεχθεί και να βοηθήσει άστεγους και άπορους πολίτες της πρωτεύουσας, ανοίγει το Κοινωνικό Ιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης...

Εγκαύματα από καυτό νερό για 44χρονη μητέρα, μετά από έκρηξη σκούπας ατμού! (video)

Φριχτά εγκαύματα προκάλεσε σε 44χρονη μητέρα η έκρηξη της ηλεκτρικής σκούπας ατμού που χρησιμοποιούσε για τις δουλειές του σπιτιού!  Μάλιστα, στο διπλανό δωμάτιο ήταν...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας από μας: Στον ελεύθερο χρόνο του βλέπει φανατικά το «The Crown»! (video)

«"The Crown" και ξερό ψωμί» η φάση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!Με τη σειρά «Τhe Crown» αρχίσαμε τα lockdowns και με την ίδια σειρά συνεχίζουμε......

Μεγάλη ανησυχία κυρίευσε τους πολίτες μετά την δήλωση Γεραπετρίτη

Αρνητική αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία η δήλωση του υπουργού επικρατείας σήμερα το πρωί στην κρατική τηλεόραση, αναφορικά με την αναγκαιότητα των μονάδων εντατικής...

Ένας αστυνομικός τραυματίας σε συμπλοκή με νεαρούς στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. (video)

Στον τραυματισμό ενός από τους αστυνομικούς οδήγησε η συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σε συνωστισμένους νεαρούς, στην περιοχή Ευαγγελίστριας, στη Θεσσαλονίκη.Το...

Καλυτερεύει ο… καιρός: Διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός ύψους 12 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ΕΜΥ!

Διεθνή διαγωνισμό με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προκηρύσσει η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., η οποία θα είναι και η αναθέτουσα Αρχή.Ειδικότερα,...

Περίεργη εξέλιξη στην Λιβύη. Ο Χαφτάρ σε επίδειξη δύναμης με ρωσικά αεροσκάφη!

Περίεργα γεγονότα με ακόμα πιο περίεργη αλληλουχία συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Λιβύη. Την Λιβύη που την θυμηθήκαμε με την πρόσφατη απόπειρα νηοψίας στο...

Πάνω από 1000 νέα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, τριψήφιο νούμερο και στη Λάρισα

Σχετικά αισιόδοξη η εικόνα της καταγραφής νέων κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι, για μια ακόμη ημέρα, οι περιφέρειες της Αττικής και Θεσσαλονίκης συγκεντρώνουν σχεδόν...

Α. Χέινς: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα Διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ

Η 51χρονη Αβρίλ Χέινς επιλέχθηκε από τον Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.Η ίδια έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση...

Ξεκίνησε η πώληση της ΛΑΡΚΟ, με τη δημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης

Μέχρι και τρεις όμιλοι εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι για τα περιουσιακά στοιχεία της βιομηχανίας σιδηρονικελίου ΛΑΡΚΟ, χωρίς να είναι γνωστό αν τελικά θα καταθέσουν όλοι...

Παράταση lockdown με «τυράκια» και υποσχέσεις! Πως μας… ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης και τι θα πει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή

Ο πρωθυπουργός θα «βάλει» το καλό του χαμόγελο και ο Ν. Χαρδαλιάς το... αυστηρό του ύψος

Ισόβια κάθειρξη στην 45χρονη «ψαλιδοχέρα» της Κρήτης!

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στην 45χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία του 56χρονου Γάλλου συντρόφου της, σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα.Ειδικότερα, η «ψαλιδοχέρα» της Κρήτης κρίθηκε...

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε δομή ατόμων με αναπηρία στη Λάρισα

Συναγερμός σήμανε στη Λάρισα μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε δομή ατόμων με αναπηρία. Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 εργαζόμενους της δομής, 22...

Στήριξη ύψους 55.000.000 ευρώ στην Ακτοπλοΐα μέσα στο 2020

Με επιπλέον 20 εκατ. ευρώ θα στηρίξει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τις επιχειρήσεις της Ακτοπλοΐας, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της στην επάρκεια...

Regeneron: Και στην Ελλάδα το πολλά υποσχόμενο φάρμακο αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού (video)

Για το πολλά υποσχόμενο αντίσωμα που χορηγήθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όταν νόσησε από το νέο κορωνοϊό, μιλά ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρίας Regeneron,...

Βερβεσός για το… κορωνοπάρτι: «Η ευθεία στοχοποίησή μου εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα»

Την... υπεράσπιση του εαυτού ανέλαβε μέσω των social media ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίες τις τελευταίες ημέρες, έχει βρεθεί στο επίκεντρο πάμπολλων αρνητικών σχολίων,...

Ένταξη ακόμη 41 Δήμων και 47 ΚΕΠ στο myKEPlive

Ακόμη 41 Δήμοι εντάσσονται στην πλατφόρμα myKEPlive, ενώ νέες ρυθμίσεις ισχύουν, πλέον, για την ασφαλή λειτουργία των ΚΕΠ σε όλη την Ελλάδα.Ειδικότερα, στην περαιτέρω...

Σοκ στην Αγία Πετρούπολη – Άνδρας κρατάει ομήρους έξι παιδιά και απειλεί να τα σκοτώσει (video)

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Αγίας Πετρούπολης καθώς ένας άντρας έχει κρατήσει όμηρους 6 παιδιά.Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ του ΕΣΥ»!

Την απόφασή του να μετατρέψει τις συμβάσεις όλων των γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ του ΕΣΥ σε αορίστου χρόνου μετά την κρίση, ανακοίνωσε ο...

Η κατάρα της Δυναστείας των Getty- Πέθανε ακόμη o χρυσός κληρονόμος John Gilbert Getty

Ακόμη μία τραγωδία ακολουθεί την δυναστεία των Getty, καθώς έφυγε από τη ζωή ο 52χρονος χρυσός κληρονόμος John Gilbert Getty.Ο 52χρονος μουσικός, βρέθηκε χωρίς...