Τρίτη 22/6/2021

Αναστολή σύμβασης εργασίας: Προσοχή στις νέες ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων – Τι γίνεται με τις πληρωμές

Από την Τρίτη 7 μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2020 (αντί από την 1η μέχρι τις 7 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Ιουνίου από τις επιχειρήσεις πληττόμενων κλάδων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η πληρωμή των εργαζομένων που θα είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ως 534 ευρώ θα πραγματοποιείται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, δίνεται στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, σε όλους τους κλάδους δηλαδή στους οποίους επιτρεπόταν η αναστολή τον Ιούνιο. Οι υπεύθυνες δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων θα υποβάλλονται στο σύστημα «Εργάνη» και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 7.835 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. Επίσης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων δικαιούχων δεν την έχουν λάβει ακόμη η αποζημίωση ειδικού σκοπού ως 534 ευρώ που αφορά την αναστολή συμβάσεων εργασίας Μαΐου. Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ ή παρέμειναν κλειστές όλο τον υπό εξέταση μήνα με κρατική εντολή (για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης).

Για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης της αναστολής ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ