Το νέο σύστημα τελωνειακών ελέγχων ως πρώτη γραμμή άμυνας για την προστασία των καταναλωτών της ΕΕ

Must Read

Νέο ευρωπαϊκό τελωνειακό Σύστημα Ελέγχου Εισαγωγής για τον έλεγχο πριν από την άφιξη εμπορευμάτων σε χώρα της Ε.Ε. παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Το πρόγραμμα θα υποστηρίζεται από ένα σύστημα πληροφοριών μεγάλης κλίμακας και θα είναι ένας από τους κύριους συντελεστές για την καθιέρωση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της Ε.Ε. για την ενίσχυση της διαχείρισης των τελωνειακών κινδύνων.

Ετσι, θα υποστηρίξει αποτελεσματικούς τελωνειακούς ελέγχους, ενώ θα διευκολύνει την ελεύθερη ροή του νόμιμου εμπορίου πέραν των εξωτερικών συνόρων μέσω βελτιωμένων διαδικασιών τελωνειακής ασφάλειας βάσει δεδομένων, προσαρμοσμένων σε παγκόσμια επιχειρηματικά μοντέλα.

Η εφαρμογή του αντιπροσωπεύει ένα βασικό τελωνειακό μέσο της Ε.Ε. για τη διαχείριση των ελέγχων στα σύνορα εισόδου και ασφάλειας, ενώ αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας όσον αφορά την προστασία της εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε. και των καταναλωτών της Ε.Ε. Περιλαμβάνει μια πλήρη αναθεώρηση και μεταρρύθμιση του υφιστάμενου καθεστώτος από τη νομική, τη διαχείριση τελωνειακών κινδύνων και τις επιχειρησιακές προοπτικές του εμπορίου.

Το πρόγραμμα εισάγει πιο αποδοτικές και αποτελεσματικές δυνατότητες ελέγχου και ασφάλειας των τελωνείων της Ε.Ε. Οι οικονομικοί φορείς που θα πρέπει να παρέχουν τα δεδομένα ελέγχου και ασφάλειας στο ICS2 είναι οι ταχυδρομικοί φορείς εντός/εκτός Ε.Ε., υπηρεσίες ταχείας παράδοσης, αερομεταφορείς, εταιρίες εφοδιαστικής μεταφοράς εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This