Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σε κατάσταση πανικού το ελληνικό ΑΕΠ και ελεύθερη πτώση από 13% μέχρι και 16%!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται άρον άρον να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης σ’ ένα περιβάλλον βαθιάς ύφεσης, σημαντικά μεγαλύτερης από τις αρχικές προβλέψεις.

Τα μηνύματα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την έκταση της ύφεσης κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται, καθώς στο β΄ τρίμηνο το ΑΕΠ υποχωρεί κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν πτώση του σε ποσοστό από 13% έως 16% στο πιο ακραίο σενάριο.

Στα ίδια αρνητικά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και η ύφεση στο γ΄ τρίμηνο, λόγω της «βουτιάς» των τουριστικών εισπράξεων.

Προβλέπεται ότι θα καταγραφούν κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης των νοικοκυριών και μεγάλη υποχώρηση στο λιανικό εμπόριο, κάτι που αποτυπώνεται ήδη στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το β’ τρίμηνο του έτους, οδηγώντας σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των εκτιμήσεων για την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο τζίρος των επιχειρήσεων το διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος υποχώρησε κατά 25,1%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 20 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, έφθασε τα 58,9 δισ. ευρώ, από 78.8 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Δραματική είναι η κατάσταση στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, ενώ με αγωνία περιμένει το οικονομικό επιτελείο τον συνολικό απολογισμό των θερινών μηνών, όπου θα συμπεριληφθούν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ