Σε φιάσκο οδηγείται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» – Απορροφήθηκαν 1.000.000 ευρώ μόνο για… ποδήλατα

Must Read

Πανηγυρίζουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) επειδή «μέσα σε 18 ώρες», δηλαδή έως χθες το πρωί, είχε απορροφηθεί 1.000.000 ευρώ από τα 45.000.000 ευρώ του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την επιδότηση ηλεκτροκινούμενων οχημάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ελάχιστοι Έλληνες έχουν τα τεράστια ποσά που απαιτούνται για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έστω και με επιδότηση, με αποτέλεσμα η ζήτηση να επικεντρώνεται σε ηλεκτρικά ποδήλατα! Σχεδόν το 80% των 938 αιτήσεων που είχαν γίνει έως χθες το πρωί αφορά ηλεκτρικά ποδήλατα, ενώ ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα. Πάντως, υπήρξαν και 80 αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που σημαίνει ότι κάποιοι εύποροι συμπολίτες μας που διαθέτουν το μεγάλο ποσό που απαιτείται θα λάβουν και κρατική επιδότηση. Από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν εταιρικά Ι.Χ., τα 27 επιδοτήσεις ιδιωτών και τα υπόλοιπα τρία επαγγελματικά βαν.

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή, η ηλεκτροκίνηση -με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- προκάλεσε το ενδιαφέρον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, οι επιδοτήσεις ηλεκτροκινούμενων οχημάτων επιμερίζονται ως εξής: Αττική 39%, Θεσσαλονίκη 12,5%, Ηράκλειο 9%, Πάτρα 4%. Από τη Δευτέρα έχουν γίνει 901 τηλεφωνικές κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης (Help Desk) για ερωτήσεις ενδιαφερομένων και έχουν αποσταλεί 162 ηλεκτρονικές αλληλογραφίες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Τα πρώτα στοιχεία ενδιαφέροντος των πολιτών για την ηλεκτροκίνηση είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς δείχνουν ότι -στην πράξη πλέον- εισάγεται στη χώρα μας ένας νέος τρόπος φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι θα δούμε και στους ελληνικούς δρόμους πολλά ηλεκτροκίνητα ποδήλατα από νέους ανθρώπους, αλλά και σκούτερ και ηλεκτρικά οχήματα. Με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται φαίνεται τελικά ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι για λίγους, αλλά καθημερινά για ολοένα περισσότερους. Και αυτό το πρόγραμμα είναι μόνον η αρχή».

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This