«MyData»: Το νέο «υπερόπλο» της Εφορίας κατά της φοροδιαφυγής

Must Read

Το νέο υπερόπλο της Εφορίας κατά της φοροδιαφυγής ακούει στο όνομα: «MyData». Πρόκειται για την ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στην οποία θα πρέπει να αναρτώνται όλα τα τιμολόγια των επιχειρήσεων.

Με αυτό τον τρόπο, η Εφορία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, κάθε συναλλαγή μιας εταιρίας, αφού τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να τηρούν πλέον, ηλεκτρονικά βιβλία.

Το «MyData» τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του μήνα και σταδιακά, μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα πρέπει υποχρεωτικά όλες οι επιχειρήσεις, να ανεβάζουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλα τα δεδομένα εσόδων-εξόδων. Έτσι, οι φορολογικές Αρχές θα έχουν πλήρη εικόνα για τη δραστηριότητα μιας επιχείρησης και με ένα «κλικ» θα μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της.

Θα μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις-εξπρές, για να ελέγχονται αν ταιριάζουν τα έσοδα, οι δαπάνες, οι πωλήσεις, αλλά και τα κέρδη.

Όσες επιχειρήσεις προχωρήσουν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική τιμολόγηση για την έκδοση και τη λήψη τιμολογίων τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, θα έχουν κίνητρα από το κράτος: η φορολογική διοίκηση θα εξετάζει μέσα σε 45 ημέρες (από 90 ημέρες) τα αιτήματα επιστροφής φόρου, ενώ θα παρέχεται απόσβεση κατά 100% της αρχικής δαπάνης για τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό που απαιτείται για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Ερώτημα είναι φυσικά, πώς οι επιχειρήσεις που προσπαθούν να αποφύγουν το «λουκέτο» εν μέσω κρίσης, να υιοθετήσουν hi-tech πρακτικές. Ωστόσο, αυτό θα φανεί στην πράξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This