ΕΣΕΕ: Αδύνατον ο εμπορικός κόσμος να ανταποκριθεί στην τριπλή καταβολή δόσεων-οφειλών έως 30 Νοεμβρίου

Οι υποχρεώσεις για χιλιάδες ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συσσωρεύονται επικίνδυνα

Must Read

«Βουνό» φαντάζει για χιλιάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων η υποχρέωση τριπλής καταβολής δόσεων ρυθμίσεων -τρεχουσών- εκκαθαρισμένων ασφαλιστικών οφειλών στο τέλος του μήνα.

Στις 30 Νοεμβρίου καλούνται περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες να καταβάλουν την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις της οφειλής τους για τις εισφορές του 2019. Το μέσο χρεωστικό υπόλοιπο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.

Σε επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι με τα σημερινά δεδομένα ανυπαρξίας τζίρου και έκδηλης αβεβαιότητας θα είναι αδύνατον για τον εμπορικό κόσμο να ανταποκριθεί σε έναν τόσο μεγάλο όγκο υποχρεώσεων. Ζητά, λοιπόν, την κεφαλαιοποίηση και την αναστολή τους, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές να διέλθουν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την πανδημική κρίση.

Στην ίδια κατεύθυνση, εισηγείται να επανεισαχθεί και η έκπτωση 25% που αφορούσε τους ασφαλισμένους οι οποίοι κατέβαλαν τις εισφορές τους ή/και τις δόσεις τους εμπρόθεσμα. «Οι υποχρεώσεις για χιλιάδες ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συσσωρεύονται επικίνδυνα και η κυβέρνηση σαφώς γνωρίζει πως είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλες μαζί ταυτόχρονα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και lockdown» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This