Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Mπάχαλο ασυνεννοησίας ΥΠΟΙΚ και τραπεζών, με χαμένους πάλι τους δικαιούχους

Οι τράπεζες τράβηξαν από τους λογαριασμούς ολόκληρο το ποσό της δόσης και όχι το ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση της επιδότησης

Must Read

Μπάχαλο με το… καλημέρα στην καταβολή της κρατικής επιδότησης για όσους μπήκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Οι τράπεζες φαίνεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή της πρώτης δόσης, με συνέπεια να τραβούν ολόκληρο το πόσο από τους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε από το ΥΠΟΙΚ ο έλεγχος των αιτήσεων πολλών συνεπών δανειοληπτών, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα από το υπουργείο ότι αρχίζει άμεσα η πληρωμή της κρατικής επιδότησης του δανείου τους σε ποσοστό 90%. Ως εδώ όλα καλά. Αντίστοιχη συνεννόηση όμως δεν υπήρξε με τις τράπεζες, γεγονός που έφερε τους δικαιούχους προ απροόπτου.

Σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών που είχαν πάγια εντολή εξόφλησης των δόσεων, οι τράπεζες τράβηξαν από τους λογαριασμούς τους ολόκληρο το ποσό της δόσης και όχι το ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση της επιδότησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ήταν ενημερωμένη και δεν άντλησε το ποσό που αντιστοιχεί στην επιδότηση.

Το ποσοστό της δόσης που θα καλύψει το κράτος στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα» προβλέπεται να αποδοθεί απευθείας στις τράπεζες από τον προϋπολογισμό του προγράμματος, ο οποίος εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόβλημα που δημιουργείται εξαιτίας της μη ενημέρωσης των πιστωτικών ιδρυμάτων από το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των δόσεων φαίνεται πως δεν θα λυθεί σύντομα και οι ωφελούμενοι με πάγιες εντολές θα πρέπει να αναμένουν τον συμψηφισμό της κρατικής επιδότησης σε επόμενες δόσεις. Μέχρι τότε θα πρέπει να βρουν τρόπο να καλύψουν τη χασούρα των χρημάτων που τους πήραν οι τράπεζες!

Την ίδια στιγμή, σε αγώνα δρόμου προκειμένου να συμφωνήσουν με τις τράπεζες για ρύθμιση του δανείου τους, ώστε να λάβουν την εννιάμηνη επιδότηση του κράτους, έχουν επιδοθεί χιλιάδες δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια που μπήκαν στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Το γεγονός ότι κρίθηκαν επιλέξιμοι για το πρόγραμμα δεν τους εξασφαλίζει αυτόματα την κρατική ενίσχυση, καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση να δώσουν το πράσινο φως τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This