Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Έμποροι προς Σκυλακάκη: «Ξαφνικός θάνατος» της αγοράς αν δεν γίνει κάτι άμεσα με τις επιταγές!

Αναγκαίο να καλυφθούν όχι μόνο οι εκδότες, αλλά και οι κομιστές

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει στην αγορά το θέμα των επιταγών, καθώς όλοι περίμεναν να καλύψουν ένα μέρος των ταμειακών τους αναγκών την εορταστική περίοδο, τα καταστήματα όμως παρέμειναν ουσιαστικά κλειστά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) Σταύρος Καφούνης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα για όλες τις επιχειρήσεις με μεγάλη πτώση τζίρου, ανεξαρτήτως κλάδου. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΣΑ τόνισε ότι κρίνεται αναγκαίο να καλυφθούν όχι μόνο οι εκδότες, αλλά και οι κομιστές, ώστε να αποφύγουμε το ξαφνικό «πάγωμα» της αγοράς.

Αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων

Οσον αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, που παραμένει το μόνο πραγματικό εργαλείο παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τους επόμενους κύκλους, πρότεινε την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων και ζήτησε το βασικό κριτήριο αξιολόγησης να είναι η συνολική πτώση του τζίρου του 2020 σε σχέση με αυτόν του 2019, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αδικία.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου, ο υπουργός έδειξε ότι έχει απόλυτη γνώση της πραγματικής κατάστασης και ότι προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στα δύο φλέγοντα θέματα που τέθηκαν. Ο κ. Καφούνης εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για την άμεση ρύθμιση του καυτού θέματος των επιταγών όσο και για την ενίσχυση του χρήσιμου εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ