Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανακοινώνεται ολιγοήμερη παράταση, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Η απόφαση θα ληφθεί την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την πορεία των αιτήσεων

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών την παράταση λίγων ημερών για την υποβολή αιτήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο 5, με την προθεσμία να εκπνέει απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έως το βράδυ της Πέμπτης οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport είχαν σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 490.000 επιχειρήσεις, έναντι 450.000 στον 4ο κύκλο. Πηγές του οικονομικού επιτελείου τονίζουν ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την πορεία των αιτήσεων, ενώ εκτιμάται πως θα διανεμηθούν 1,5 δισ. ευρώ, αν και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού.

Παράλληλα, σημειώνουν πως η όποια παράταση θα πρέπει να είναι ολιγοήμερη, προκειμένου τα χρήματα της ενίσχυσης να εκταμιευτούν μέσα στον Ιανουάριο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • δεν έχουν δικαίωμα διόρθωσης μόλις υποβάλουν την αίτηση
  • δεν θα κάνουν απολύσεις έως το τέλος Ιουνίου
  • ο 5ος κύκλος καλύπτει και τις νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020
  • το 50% της ενίσχυσης είναι «μη επιστρεπτέο»
  • το ελάχιστο ποσό επιδότησης είναι τα 1.000 ευρώ

Σημειώνεται πως το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ