Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανακοινώνεται ολιγοήμερη παράταση, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Η απόφαση θα ληφθεί την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την πορεία των αιτήσεων

Must Read

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών την παράταση λίγων ημερών για την υποβολή αιτήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο 5, με την προθεσμία να εκπνέει απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έως το βράδυ της Πέμπτης οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport είχαν σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 490.000 επιχειρήσεις, έναντι 450.000 στον 4ο κύκλο. Πηγές του οικονομικού επιτελείου τονίζουν ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την πορεία των αιτήσεων, ενώ εκτιμάται πως θα διανεμηθούν 1,5 δισ. ευρώ, αν και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού.

Παράλληλα, σημειώνουν πως η όποια παράταση θα πρέπει να είναι ολιγοήμερη, προκειμένου τα χρήματα της ενίσχυσης να εκταμιευτούν μέσα στον Ιανουάριο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • δεν έχουν δικαίωμα διόρθωσης μόλις υποβάλουν την αίτηση
  • δεν θα κάνουν απολύσεις έως το τέλος Ιουνίου
  • ο 5ος κύκλος καλύπτει και τις νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020
  • το 50% της ενίσχυσης είναι «μη επιστρεπτέο»
  • το ελάχιστο ποσό επιδότησης είναι τα 1.000 ευρώ

Σημειώνεται πως το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This