Κυριακή 1/8/2021

Δηλώσεις Covid: «Ραβασάκια» της ΑΑΔΕ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έδωσαν ελλιπή στοιχεία

Πάνω από 125.000 οι περιπτώσεις με ελλιπή στοιχεία και κίνδυνο απόρριψης της αίτησης - Σχεδόν 35.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν δηλώσει IBAN

Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο δεν έχουν λάβει ακόμα την αποζημίωση από το κράτος.

Το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει πάνω από 125.000 περιπτώσεις, στις οποίες οι ιδιοκτήτες έχουν δώσει ελλιπή στοιχεία και η αίτησή τους κινδυνεύει να απορριφθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ σε 79.306 ιδιοκτήτες ακινήτων, στα οποία θα ενημερώνονται για τους λόγους που απορρίφθηκε η δήλωση Covid που υπέβαλαν για τα «κουρεμένα» ενοίκια από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα έχουν το δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση και να ζητήσουν την επαναξιολόγηση της αίτησής τους, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν. Εφόσον κριθούν επαρκή, τότε θα λάβουν την κρατική αποζημίωση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ είχαν εντοπίσει και 59.000 ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο δεν είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τελικά, μετά τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν από την ανεξάρτητη Αρχή, σχεδόν 24.000 ιδιοκτήτες έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος και έχουν αρχίσει να εισπράττουν τα ποσά που δικαιούνται.

Ωστόσο, απομένουν σχεδόν 35.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι κινδυνεύουν να μη λάβουν την κρατική αποζημίωση, καθώς, παρά τις εκκλήσεις της ΑΑΔΕ, δεν έχουν προσθέσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Επισημαίνεται πως οι μισθωτές έχουν προθεσμία έως την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου για να υποβάλουν τις δηλώσεις αποδοχής μείωσης μισθώματος κατά 40% για τον μήνα Δεκέμβριο, προκειμένου να αποζημιωθούν για το 50% του ενοικίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, τα ποσά θα αρχίσουν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από τις 18 Φεβρουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι πληρωμές για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ