Πόσο κοστίζουν στους τουρίστες οι διακοπές στην Ελλάδα

Must Read

Τα 449 ευρώ άγγιξε τη χρονιά που πέρασε η δαπάνη των τουριστών ανά επίσκεψη, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,8% σε σχέση με το 2017 (458 ευρώ), καθότι οι ημέρες παραμονής ήταν λιγότερες, παρόλο που η δαπάνη ανά διανυκτέρευση αυξήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση στις 13 περιφέρειες της χώρας το 2018 διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στα 69 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,9% σε σχέση με το 2017 (68 ευρώ).

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπεράσματα της μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με θέμα «Ποιος πάει που; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;» στην οποία αναλύονται στοιχεία του εισερχόμενου τουρισμού ανά αγορά και ανά περιφέρεια για το 2018.

Οι βασικές πηγές εσόδων

Οι πέντε σημαντικότερες αγορές της Ελλάδας τη χρονιά που πέρασε, με βάση την κατάταξη των εσόδων, ήταν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιταλία. Αν προστεθεί η Ρωσία, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά η δυναμική της, οι έξι αυτές χώρες αθροιστικά συνεισφέρουν το 41,5% των επισκέψεων, το 49,7% των διανυκτερεύσεων και το 52,2% των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα, καταλήγει η μελέτη.

Σύμφωνα με το capital.gr, την υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση καταγράφουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ (89 ευρώ), ενώ ανά επίσκεψη οι επισκέπτες από τη Γερμανία (614 ευρώ), λόγω μεγάλης διάρκειας παραμονής (8,8 διανυκτερεύσεις).

Η υψηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση το 2018 καταγράφηκε στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου με 86 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,3%. Αντίθετα, η χαμηλότερη δαπάνη ανά διανυκτέρευση καταγράφηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 46 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 12%.

Σύμφωνα επίσης με τη μελέτη, η μέση διάρκεια παραμονής ανά επίσκεψη στις περιφέρειες της Ελλάδας ήταν 6,5 διανυκτερεύσεις παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,7%. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής 8,4 διανυκτερεύσεις καταγράφηκε στην Κρήτη, παραμένοντας στα επίπεδα του 2017.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This