Τρίμηνη τελικά η παράταση για την αποπληρωμή των οφειλών 800.349 μη μισθωτών

Η ημερομηνία καταβολής της πρώτης από τις πέντε ισόποσες δόσεις μεταφέρεται από την 31η Μαρτίου στις 30 Ιουνίου 2021. 

Must Read

Τρίμηνη και όχι οκτάμηνη παράταση θα δώσει τελικά το υπουργείο Εργασίας για την αποπληρωμή των οφειλών 800.349 μη μισθωτών.

Πρόκειται για ποσά που προέκυψαν μετά την εκκαθάριση των εισφορών των ετών 2017, 2018 και 2019 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, με μέσο χρεωστικό υπόλοιπο 1.355,61 ευρώ!

Παρότι πηγές του υπουργείου τόνιζαν ότι, όπως προβλέπεται παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούσαν το πρώτο lockdown, θα δοθεί ανάλογη παράταση και στις οφειλές λόγω εκκαθάρισης, τελικά, όπως δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, γι’ αυτές τις περιπτώσεις η ημερομηνία καταβολής της πρώτης από τις πέντε ισόποσες δόσεις μεταφέρεται από την 31η Μαρτίου στις 30 Ιουνίου 2021.

Με αυτό τον τρόπο καλούνται οι περίπου 800.000 μη μισθωτοί, πολλοί εκ των οποίων είναι στα όρια της εξαθλίωσης λόγω των διαδοχικών και παρατεταμένων lockdowns, όταν, με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, αρχίσουν και πάλι να εργάζονται, να αποπληρώσουν τις παλαιότερες οφειλές, που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ανέρχονται συνολικά σε 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This