Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Lockdown: Ανοίγουν ταυτόχρονα σχολεία και click away – «Παγώνει» η εστίαση

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών για να αναλύσει τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, ώστε να προτείνει στην κυβέρνηση τα επόμενα βήματα.

Πιο σίγουρα θεωρούνται, το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου με τη μορφή του click away ακόμα και την προσεχή Δευτέρα 1/3/2021, ενώ η εστίαση παίρνει «παράταση» τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλη.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της», ανέφερε με νόημα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, η κ. Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά, και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away».

Τι θα ισχύσει με το sms για το λιανεμπόριο

Για το SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο, το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ώρες, η κα Παγώνη είπε πως θα βοηθήσει αρκετά. «Ήταν σωστή σκέψη αυτή».

Από τον Απρίλιο και μετά η εστίαση

Για την εστίαση, τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δε μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά».

«Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown», είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ, μετά και την προσπάθεια αύξησης των κλινών. Προϋπόθεση είναι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 1000. «Μην περιμένουμε μείωση των διαδωληνωμένων», τόνισε. Υπάρχει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να αυξηθούν κιόλας. «Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid».

Η διπλή μάσκα σε πρώτο «πλάνο»

Αναφορικά με τις μάσκες, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε ότι σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95. Τόνισε ότι, την υφασμάτινη πρέπει να την πλένουμε καθημερινά και να τη σιδερώνουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ