Τέλη κυκλοφορίας: Με το μήνα η καταβολή τους από τον προσεχή Μάιο

Μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, πλέον, η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος

Must Read

Από τον ερχόμενο Μάιο θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζει σχετική διάταξη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σχεδόν 130.000 ιδιοκτήτες προχώρησαν σε ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας του οχήματός τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή των τελών για ολόκληρο το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας, χωρίς προσαυξήσεις για κάθε μήνα ακινησίας, όπως προβλεπόταν τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα, για έξι μήνες χρήσης του οχήματος θα έπρεπε να καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για οκτώ μήνες, ως αντικίνητρο στη μαζική κατάθεση πινακίδων που είχε παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Πλέον, όμως, για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός θα καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών τα 2/12 του ποσού κοκ. Όταν ενεργοποιηθεί η ρύθμιση, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 15ετίας 1.600 κυβικών, το οποίο επιβαρύνεται με ετήσια τέλη 265 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του, για διάστημα τεσσάρων μηνών θα επιβαρυνθεί με τέλη 88,3 ευρώ (4 μήνες από 22,08 ευρώ καθένας).

Αλλαγές στην άρση ακινησίας

Από φέτος, η διαδικασία για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας πραγματοποιείται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της πλατφόρμας «myCar» της ΑΑΔΕ. Με αντίστοιχο τρόπο θα γίνεται και η άρση ακινησίας του οχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα και αρχικά θα καταβάλλουν τα τέλη που θα αναλογούν στους μήνες που επιθυμούν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημά τους. Προϋπόθεση για την άρση ακινησίας αποτελεί η ασφάλιση του οχήματος, με την ΑΑΔΕ να προχωρά σε online διασταύρωση των στοιχείων.

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες που έχουν θέσει ήδη το όχημά τους σε ακινησία, μπορούν να προχωρήσουν σε άρση μόνο μία φορά κάθε έτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This