Βολές κατά Χατζηδάκη από τις ομοσπονδίες εργαζομένων στα Ταμεία, για την απονομή συντάξεων από ιδιώτες

«Οι εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας είναι επικίνδυνες και δυναμιτίζουν το δημόσιο ασφαλιστικό μας σύστημα»

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη εξαγγελία του Κωστή Χατζηδάκη για την απονομή συντάξεων από ιδιώτες, με δύο από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες εργαζομένων στα Ταμεία να κάνουν «φύλλο και φτερό» την πρόταση για την έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης από πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) κάνει λόγο για «επικίνδυνες και ανεδαφικές εξαγγελίες – πυροτεχνήματα του υπουργού Εργασίας, που δυναμιτίζουν το δημόσιο ασφαλιστικό μας σύστημα», σημειώνοντας ότι «δείχνει να έχει κάκιστη πληροφόρηση ως προς το συνταγματικό πλαίσιο, αλλά και τη νομολογία των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας μας, που έχουν δώσει οριστική και αμετάκλητη λύση σε τέτοιου είδους ζητήματα Δημοσίου Δικαίου».

Σειρά ερωτημάτων

Σειρά ερωτημάτων απευθύνει, από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον τέως ΟΓΑ. Μεταξύ άλλων, διερωτάται: «Ποια μελέτη κατέδειξε ότι η “συμβολή” ιδιωτικών φορέων, που προφανώς δεν πρόκειται να γίνει αμισθί, θα στοιχίσει λιγότερο από την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του φορέα ή από τη διατήρηση των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων (αλλά και όσων έχουν ήδη απολυθεί); Πώς θα επιλυθεί το ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων που προκύπτει, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών εκπροσωπούν ήδη, με την επαγγελματική τους ιδιότητα πολλούς “εν αναμονή”’ συνταξιούχους; Ποιος θα καταρτίσει και θα χορηγήσει “πιστοποίηση” στους ιδιωτικούς φορείς που θα εμπλακούν στη διαδικασία; Πώς θα διασφαλιστεί η μη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στα οποία αυτοί θα αποκτήσουν πρόσβαση;»

Απαντώντας στη Βουλή στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας για να είναι το κράτος εντάξει απέναντι στους συνταξιούχους», ξεχνώντας, βέβαια, να αναφέρει ότι τα Ταμεία έχουν χάσει το 40% των υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια, ενώ όσοι έχουν απομείνει εργάζονται με… ηλεκτρονικούς υπολογιστές εικοσαετίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This