Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Κ. Σκρέκας: Χωρίς κόστος για τους πολίτες οι διορθώσεις στους δασικούς χάρτες

Θα προηγηθεί εξορθολογισμός τους και κατόπιν θα ακολουθήσει υποβολή ενστάσεων για μεμονωμένες αστοχίες

Με οριζόντιες εσωτερικές διαδικασίες, δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί υποβολή αντίρρησης και χωρίς κόστος για τους πολίτες, θα γίνουν οι διορθώσεις των αστοχιών στους δασικούς χάρτες, σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ανάρτηση των αναμορφωμένων χαρτών σε ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να… σβήσει τη φωτιά, προαναγγέλλοντας νομοθετικές παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν εκ νέου τους χάρτες και βλέπουν πού υπάρχουν αυτά τα σφάλματα.

«Οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν να διορθωθούν τα πρόδηλα σφάλματα, να συμπεριληφθούν στους δασικούς χάρτες οι αποφάσεις της διοίκησης που δεν έχουν συμπεριληφθεί και να δοθεί λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Επίσης, μειώσαμε το τέλος υποβολής αντιρρήσεων κατά 50%», ανέφερε ο κ. Σκρέκας. Πρόσθεσε ότι η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελεί έργο εθνικής σημασίας, το οποίο υλοποιείται πρώτη φορά στη χώρα και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

Ετοιμάζονται οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις

Στο θέμα των δασικών χαρτών αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι ετοιμάζονται οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα εξορθολογίσουν τους δασικούς χάρτες. «Δηλαδή θα έχουμε μια αναδιάταξη σε ό,τι αφορά τη λογική των δασικών εκτάσεων, άρα οριζόντιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα εξορθολογίσουν τους δασικούς χάρτες, και στη συνέχεια, όταν πλέον θα έχουμε έρθει στο ορθόν, τότε θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες με ενστάσεις να αποκαταστήσουν τις μεμονωμένες αστοχίες που έχουν καταγραφεί», τόνισε.

Εξήγησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε μια υπερβολική κατηγοριοποίηση δασών, ειδικά στα νησιά, όπου είναι και ιδιαίτερες οι γεωμορφολογικές συνθήκες λόγω των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ