Εισφορά αλληλεγγύης: Ποιοι απαλλάσσονται το 2022 και τι ποσά κερδίζουν

Ο συγκεκριμένος φόρος επηρεάζει κυρίως τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης

Must Read

Περισσότεροι από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι θα απαλλαγούν και το 2022 από την εισφορά αλληλεγγύης αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές, μετά την αναστολή αλλά και την επέκταση του φόρου και σε άλλες κατηγορίες.

«Δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης την επόμενη χρονιά. Αυτή είναι η εκτίμησή μου, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό στο τέλος του έτους. Αλλά εάν έπρεπε να κάνω μία πρόβλεψη σήμερα, θα σας έλεγα ότι δεν θα έχουμε εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022.

Εξάλλου, θέλω να θυμίσω την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελούσε βασικό στόχο του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας», προανήγγειλε χθες, Τετάρτη 7/4, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιοι απαλλάσσονται

  • μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα – Η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν ισχύει για τους φορολογουμένους οι οποίοι τα 2 προηγούμενα έτη πιάστηκαν στην παγίδα των τεκμηρίων
  • ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες (για τα εισοδήματα του 2021)
  • όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια – Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης που αποκτά εισοδήματα 25.000 ευρώ από ενοίκια θα έχει όφελος ύψους 426 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2022
  • όσοι λαμβάνουν μερίσματα θα γλιτώσουν από την εισφορά αλληλεγγύης και το επόμενο έτος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This