Δευτέρα 10/5/2021

«Γέφυρα 2»: Με το… τουφέκι ψάχνουν για συμμετοχές στο πρόγραμμα επιδότησης δανείων!

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ενταχθούν 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά η μέχρι στιγμής συμμετοχή αγγίζει το 4%

Μόλις 4.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα επιδότησης δανείων «Γέφυρα 2», που αποτελεί το 4% του στόχου που έχει τεθεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» θα ενταχθούν 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες!

Από την περασμένη Δευτέρα, οπότε άρχισε η λειτουργία της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, μόλις 4.160 μοναδιαίοι ΑΦΜ έχουν προχωρήσει στην οριστική υποβολή αίτησης στο νέο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

  • 2.468 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις
  • 1.147 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις
  • 479 είναι μικρές επιχειρήσεις
  • 66 είναι μεσαίες επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το «Γέφυρα 2» έως τις 9 Μαΐου, ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα για τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται ότι η μηνιαία επιδότηση θα αρχίζει από το 90% της δόσης για τις συνεπείς επιχειρήσεις και θα μειώνεται έως το 70% κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης περιόδου, ενώ για όσες επιχειρήσεις είχαν δάνεια σε καθυστέρηση η επιδότηση θα αρχίζει από το 80% και θα μειώνεται έως το 60%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ