Δευτέρα 10/5/2021

Μέσω… Skype, πλέον, η έκδοση κλειδαρίθμου για την Εφορία!

Την τεχνολογία επιστρατεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να διευκολύνει τις εργασίες με την Εφορία. Πλέον, όσα φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες και επιχειρήσεις επιθυμούν να προχωρήσουν στην έκδοση κλειδαρίθμου στο TAXISnet θα μπορούν να το κάνουν με μια… βιντεοκλήση, χωρίς να επισκέπτονται τις κατά τόπους ΔΟΥ.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των νέων χρηστών του TAXISnet απαιτείται η υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει το όνομα (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που επιθυμεί να έχει ως χρήστης του συστήματος.

Στην αίτηση ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας του (σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο καθώς και e-mail). Η διαδικασία αναμένεται να διευκολύνει:

  • όσους θα υποβάλουν πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση, όπως τους νέους που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους,
  • τους φοιτητές που απέκτησαν το 2020 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα
  • όσους έχασαν τους κωδικούς πρόσβασης στον προσωπικό τους λογαριασμό στο TAXISnet.

Για ραντεβού βιντεοκλήσης ο φορολογούμενος επιλέγει από την εφαρμογή «Ραντεβού βιντεοκλήσης» και καταχωρεί τα στοιχεία του και τα στοιχεία επικοινωνίας του. Στη συνέχεια επιλέγει από λίστα διαθέσιμων ραντεβού και υποβάλλει το αίτημά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ