Προσοχή: Πώς θα γλιτώσετε τα πρόστιμα για τη διόρθωση στο Ε9

Τροποποιητικές δηλώσεις στο TAXISnet μέχρι 31 Μαΐου. Αφορά λάθη και παραλείψεις από το 2010 έως και το 2020

Must Read

Τα λάθη και τις παραλείψεις που υπάρχουν στα στοιχεία των οικημάτων τους στο έντυπο Ε9 για τα έτη από το 2010 μέχρι και το 2020 έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις αντίστοιχες δηλώσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 στο σύστημα TAXISnet έως και τις 31 Μαΐου του 2021, χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόστιμο των 100 ευρώ, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Μετά την ημερομηνία αυτή, κάθε δήλωση Ε9 που θα υποβάλλεται για τον σκοπό αυτόν θα θεωρείται εκπρόθεσμη.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι όσοι αγόρασαν ή πούλησαν κάποιο ακίνητο εντός του 2020 ή άλλαξε η περιουσία τους λόγω των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά, μπορούν να δηλώσουν έως την παραπάνω ημερομηνία τις σχετικές αλλαγές. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία που θα συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητά τους θα υπολογιστεί και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα τους επιβληθεί το 2021.

Στην περίπτωση κατά την οποία από την τροποποίηση-διόρθωση των στοιχείων των ακινήτων που αναγράφονται στο Ε9 προκύψει η υποχρέωση καταβολής επιπλέον ΕΝΦΙΑ σε κάποιο από την τελευταία 10ετία, θα εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό του φόρου ακινήτων και ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο, έχοντας τη δυνατότητα αποπληρωμής του σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις, με βάση την πάγια ρύθμιση φορολογικών οφειλών.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για ένα έτος της περιόδου από το 2014 έως και το 2020 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση που από τις αλλαγές έχει προκύψει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωσή του έως και 300 ευρώ.

Στην περίπτωση που έχει προκύψει μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία ξεπερνά τα 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του TΑΧΙSnet, προκειμένου να προσκομίσει στην Εφορία τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This