Τέλος Ιουνίου έρχεται το νέο «Εξοικονομώ», με στόχο την αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας

Έως το 2030 θα αναβαθμίζονται περί τα 60.000 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ετησίως

Must Read

Έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού εφαρμογής του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ενώ η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτήσεων υπαγωγής θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Τόνισε πως σχεδιάζεται ένα τεράστιο κύμα αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ. Στόχος είναι ως το 2030 να αναβαθμιστούν 600.000 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, τουτέστιν 60.000 ετησίως.

Το νέο πρόγραμμα θα τρέξει με διαφορετικά κριτήρια υπαγωγής προκειμένου οι πόροι να διοχετεύονται κατά προτεραιότητα στα κτίρια με μεγαλύτερη ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης. Θα ληφθούν υπόψη η ηλικία του κτιρίου, η ενεργειακή του απόδοση, ο αριθμός των μελών της οικογένειας, κ.λπ.

Bασικό κριτήριο επιλογής δικαιούχων

Σε επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει ότι βασικό κριτήριο επιλογής δικαιούχων στο «Εξοικονομώ» θα πρέπει να είναι το συνδυαστικό κριτήριο προτίμησης της ανακαίνισης των παλαιών ενοικιαζομένων κατοικιών και διαμερισμάτων που ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς εκμισθωτές και αποτελούν την κύρια κατοικία οικονομικά ευάλωτων οικογενειών ενοικιαστών, οι οποίοι σήμερα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» για τα δημόσια κτίρια, ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρης Σταμάτης, σημείωσε πως έχει προϋπολογισμό 500.000.000 ευρώ και ξεκινά με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This