Πέμπτη 24/6/2021

Ξεκινούν οι αιτήσεις για κεφάλαιο κίνησης σε γυμναστήρια και παιδότοπους

Η χρηματοδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις γυμναστηρίων και παιδότοπων που παρέμειναν κλειστές επί μήνες, λόγω της πανδημίας, για την ένταξή τους στη δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων», συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται με τη μορφή κεφαλαίων επανεκκίνησης και θα κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά και τα έξοδα της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων που διατηρούν αδειοδοτημένη επαγγελματική έδρα, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή.

Στόχος είναι να καλυφθούν με τη μορφή ενίσχυσης οι μελλοντικές λειτουργικές δαπάνες, στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις πάγιου εξοπλισμού και μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Έως 18.000 ευρώ ανά επιχείρηση

Η δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται σε έως 18.000 ευρώ ανά ωφελούμενη επιχείρηση, η οποία θα χορηγηθεί ως κατ’ αποκοπή ποσό (lump sum) για την κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών δαπανών.

Το κατ’ αποκοπή ποσό αφορά το 25% του ετήσιου κόστους λειτουργίας του 2019 και αποδίδεται στην ωφελούμενη επιχείρηση κατά την ένταξή της στη δράση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα για διάστημα 6 μηνών από την απόφαση χρηματοδότησής της.

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019), είναι οι:

• 93.13.10.01 – Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβική, πιλάτες, γιόγκα κ.λπ.)

• 93.13.10.02 – Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής

• 93.11.10.04 – Υπηρεσίες πίστας καρτ

• 93.29.19.05 – Υπηρεσίες παιδότοπου

Η καταβληθείσα δημόσια χρηματοδότηση με τη μορφή κατ’ αποκοπή ποσού προορίζεται για την κάλυψη μελλοντικών επιλέξιμων λειτουργικών δαπανών για περίοδο έξι μηνών από την ημερομηνία ένταξης της επιχείρησης.

Οι επιχειρήσεις γυμναστηρίων και παιδότοπων θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων έως τις 28 Ιουλίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), www.ependyseis.gr/mis.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ