Νέες αντικειμενικές αξίες: Σε ποιες περιοχές έρχονται αυξήσεις – Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Must Read

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, και δεν θα επιβαρυνθεί με νέους φόρους η μεσαία τάξη, προχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Οικονομικών για τις αντικειμενικές αξίες.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως «οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς οι όποιες μεταβολές στις αντικειμενικές αξίες, δεν θα σημάνουν αυτομάτως αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ». Μάλιστα, τόνισε, «η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της για σημαντικές μειώσεις φόρων και στην ακίνητη περιουσία», ενώ επισήμανε πως «θα γίνει προσαρμογή των συντελεστών ώστε η συνολική επιβάρυνση να παραμείνει στα ίδια επίπεδα».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ο νέος ΕΝΦΙΑ θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2022, και θα πληρωθεί σε περισσότερες δόσεις.

Οξύμωρες δηλώσεις

Μετά τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που αγωνιούν και διερωτώνται πώς γίνεται να έρθουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, χωρίς να επέλθει και αύξηση στον ΕΝΦΙΑ.

Σταϊκούρας: «Δεν θα επιβαρυνθεί η μεσαία τάξη»

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ακόμα και αν αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες».

Οξύμωρες δηλώσεις που δεν συνάδουν με τα μαθηματικά δεδομένα που θα προκύψουν από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Και αυτό έρχεται να προστεθεί στην άλλη ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα η οποία αφορά στις αυξήσεις που θα έρθουν σε Κουκάκι, Εξάρχεια, Κυψέλη, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Ελληνικό. Στο Κουκάκι και την Κυψέλη δηλαδή δεν κατοικεί η μεσαία τάξη;

«Θα γίνει μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%. Ο νέος ΕΝΦΙΑ θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2022, και θα πληρωθεί σε περισσότερες δόσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σταϊκούρας: «Θα βάλουμε τέλος στις ανισότητες»

Ο υπουργός Οικονομικών ως άλλος «Ρομπέν των Δασών», αφού είπε ότι θα προστατέψει τη μεσαία τάξη φέροντας αυξήσεις σε Κουκάκι, Κυψέλη και Εξάρχεια, πρόσθεσε ότι θα «μπει τέλος στις ανισότητες»! Μάλλον, θέλει να πει ότι στα Εξάρχεια και το Κουκάκι μένουν οι πλούσιοι και όχι η μεσαία τάξη…

«Μπαίνει τέλος στις ανισότητες, προκύπτει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας και στοχεύει στην προσέλκυση επενδυτών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ποιες περιοχές θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες 

Και επειδή η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι θα βάλει τέλος στις ανισότητες, διαμέσου Σταϊκούρα ανακοινώθηκαν μειώσεις στις εξής περιοχές, όπου και δεν διαμένει ως επί το πλείστον η μεσαία τάξη! 

Έρχονται μειώσεις στις εξής περιοχές:

  • Μαρούσι
  • Ψυχικό
  • Φιλοθέη
  • σε τμήματα της Πεντέλης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, με τον νέο χάρτη των αντικειμενικών αξιών η κάλυψη πληθυσμού διευρύνεται από το 85% στο 98%.

  • 3.478 περιοχές εντάσσονται στις αντικειμενικές αξίες
  • 13.808 ζώνες έχουν ανοδική τάση 8%
  • Στο 55% των ζωνών η αύξηση είναι 19,5%
  • Στο 21% των ζωνών θα υπάρχει μείωση της τάξης του 14,7%
  • Το υπόλοιπο παραμένει το ίδιο

Στις 3.478 περιοχές η εικόνα είναι μικτή και θα υπάρξει αύξηση κατά 40%, με μέσο όρο 26%
ενώ στο 44% των περιοχών αυτών θα υπάρξει μείωση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This