Πέμπτη 24/6/2021

Νέα παράταση έως 30 Ιουνίου για τις 100 δόσεις στους δήμους

Όσες λιγότερες δόσεις επιλέξει ο οφειλέτης τόσο μεγαλύτερο θα είναι το «κούρεμα» των προσαυξήσεων

Νέα προθεσμία για την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων προς τους δήμους προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πλέον τα χρέη τους προς τους δήμους μπορούν να ρυθμίσουν όσοι έχουν οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως τις 30 Ιουνίου του 2021 (η προθεσμία έληξε στις 15 Φεβρουαρίου) και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31 Οκτωβρίου (αντί για τις 30 Ιουνίου 2021).

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ περιλαμβάνονται και όσοι έχασαν προηγούμενες ρυθμίσεις από τις 15 Φεβρουαρίου έως και σήμερα ή έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την ίδια χρονική περίοδο.

«Κούρεμα» προσαυξήσεων

Στην εν λόγω ρύθμιση, όσες λιγότερες δόσεις επιλέξει ο οφειλέτης τόσο μεγαλύτερο θα είναι το «κούρεμα» των προσαυξήσεων.

Συγκεκριμένα:

  • Αν ο οφειλέτης καταβάλει εφάπαξ το ποσό της οφειλής, τότε διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις, τόκοι και πρόστιμα
  • Αν εξοφληθούν σε 2 έως 12 δόσεις, η απαλλαγή ανέρχεται σε 90%
  • Αν εξοφληθούν σε 13 έως 48 δόσεις, η απαλλαγή θα είναι 80%
  • Αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, θα έχει απαλλαγή 70%
  • Αν εξοφληθούν σε 73 έως 120 δόσεις, θα απαλλαχθεί από το 60% των προσαυξήσεων

Να σημειωθεί ότι στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που:

α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου

β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών

γ) δεν έχουν βεβαιωθεί επειδή εκκρεμεί γι’ αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό, εφόσον στην τελευταία περίπτωση ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπά διάβολος