Κυριακή 1/8/2021

Παιδικοί σταθμοί: Αλαλούμ με την υποβολή δηλώσεων – Τι συνέβη;

Εργαζόμενοι πληρώνουν τις καθυστερήσεις της ΑΑΔΕ

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχουν προκαλέσει, μεταξύ πολλών άλλων, και προβλήματα σε σχέση με τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

Όπως έχει γράψει η «δημοκρατία» κατ’ επανάληψη, η ΑΑΔΕ και τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προσαρμόσουν την πλατφόρμα του TAXISnet σε σχέση με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική δραστηριότητα. Ως συνέπεια, όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης ή εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» δεν μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις.

Όπως κατήγγειλε με επιστολή προς την ΚΕΔΕ, την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών «με δεδομένο ότι προϋπόθεση για την εξέταση των αιτήσεων και τη μοριοδότηση των υποψηφίων για εγγραφή στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς είναι -μεταξύ άλλων- και η προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος που ακολουθεί την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2020 για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων πολιτών, να ληφθούν υπόψη προσωρινά στοιχεία των δηλώσεων φορολογικού έτους 2019 ή άλλως να γίνει χρονική διευθέτηση του θέματος».

Κάνει, μάλιστα, λόγο για «αδυναμία υποβολής ορθών φορολογικών δηλώσεων λόγω της συνεχούς τροφοδότησης του συστήματος TAXISnet με στοιχεία».

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν για το ίδιο ζήτημα 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών να υιοθετήσουν την πρόταση του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ