Δευτέρα 26/7/2021

Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν – Δείτε αναλυτικά τις τροποποιήσεις

Η επιστροφή των ποσών στο κράτος θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2022

Τις αλλαγές στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων που είχε υποβάλει η κυβέρνηση στην Κομισιόν ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του προϋπολογισμού για την υποστήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της επιδημίας του κορονοϊού.

Η Koμισιόν διαπίστωσε ότι η τροποποίηση του υφιστάμενου πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων είναι σύμφωνη με το προσωρινό πλαίσιο.

Η Ελλάδα κοινοποίησε περαιτέρω τροποποιήσεις στο σύστημα, που περιλαμβάνουν:

  • τη συνολική εκτιμώμενη αύξηση του Προϋπολογισμού κατά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ
  • την παράταση της περιόδου για την οποία μπορεί να χορηγηθεί η ενίσχυση, εισάγοντας έναν νέο γύρο ενίσχυσης που καλύπτει την περίοδο από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο 2020
  • την αλλαγή στις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας των δικαιούχων, δηλαδή νεοσύστατες εταιρίες που επηρεάστηκαν σοβαρά από τα περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσαν οι ελληνικές Αρχές δεν χρειάζεται να αποδείξουν μείωση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον 20% τους εν λόγω μήνες
  • τροποποιήσεις των κανόνων για τον υπολογισμό των ποσών της ενίσχυσης και των όρων μερικής αποπληρωμής της ενίσχυσης

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νέες τροποποιήσεις για τους επτά κύκλους των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Εκτός της παράτασης έως τις 16 Ιουλίου για την υποβολή των δικαιολογητικών, τροποποιείται το πεδίο για το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας και διευκρινίζεται ότι για τα δικαστήρια εντός ΟΣΔΔΥ-ΠΠ που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα αναζητείται αυτεπαγγέλτως, με αποστολή σχετικών στοιχείων από την ΑΑΔΕ, όπως ενδεικτικά ΑΦΜ, έδρα, επωνυμία.

Σημειώνεται ότι η επιστροφή των επιστρεπτέων ποσών στο κράτος θα αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2022, σε 60 μηνιαίες δόσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ