Ετοιμάζουν νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων – Οι ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

Οι μειώσεις θα περάσουν από το «κόσκινο» των δανειστών!

Must Read

Αγώνα δρόμου για την αναθεώρηση των προβλέψεων της φετινής ανάπτυξης κάνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δημιουργήσει όπως όπως τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο που θα επιτρέψει την ανακοίνωση ενός πακέτου μέτρων με μειώσεις φόρων.

Τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στο β’ τρίμηνο του έτους θα δοθούν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. στις 7 Σεπτεμβρίου, λίγα 24ωρα πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η ελληνική οικονομία έχει αντέξει τους κραδασμούς του πολύμηνου lockdown, θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιη η αναθεώρηση της ανάπτυξης πάνω από το 3,6% που προβλέπει επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.

Άλλωστε, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ρυθμός ανάπτυξης να αγγίξει την πρόβλεψη της Κομισιόν, δηλαδή περίπου 4,3%, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για «εκρηκτική» ανάπτυξη το 2022, με «οδηγό» τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, το οικονομικό επιτελείο θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην ανακοίνωση μιας δέσμης έκτακτων φοροελαφρύνσεων, αρχής γενομένης από το 2022, οι οποίες, αφού βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος, να μονιμοποιηθούν από το 2023.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο όλο το «πακέτο» με τις μειώσεις θα πρέπει να περάσει από το «κόσκινο» των δανειστών, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» να ενταχθούν λίγες εβδομάδες αργότερα στον προϋπολογισμό του 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This