Silver Alert για Χατζηδάκη από τους εργαζομένους σε τουρισμό και εστίαση!

Must Read

Silver alert για τον υπουργό Εργασίας εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ, μάταια προσπαθεί εδώ και 20 ημέρες να επικοινωνήσει με τον Κωστή Χατζηδάκη προκειμένου να λυθούν σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν, χαρακτηρίζοντας τη στάση του απαράδεκτη.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού σημειώνει ότι προσπαθεί καθημερινά να επικοινωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας χωρίς επιτυχία, «αφού ο κ. Χατζηδάκης αλλά και οι υπηρεσίες του ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω από τους υπαλλήλους του υπουργείου, οι οποίοι δηλώνουν άγνοια για τα προβλήματά μας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν εμφανίζονται τα ένσημα των εργαζομένων οι συμβάσεις των οποίων τέθηκαν σε αναστολή το… 2020, ενώ μεγάλη είναι και η αγωνία σχετικά με τα ένσημα που θα χρειάζονται φέτος για να λάβουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό επίδομα ανεργίας.

Ξεκρέμαστοι είναι και οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης φέτος τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, όμως λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης δεν κατάφεραν να εργαστούν μέσα στο καλοκαίρι. Όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕΕΤ, κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας, αν παραμείνει το πλαφόν των 101 ενσήμων, ενώ ακόμη κι αν αυτό μειωθεί στα 50 ένσημα, θα έχει παρέλθει η προθεσμία των 60 ημερών, ώστε να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ.

οαεδ επιδομα

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ένσημα του 2020, που ακόμη αναζητούνται, σε επιστολή της προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ τον Ιούλιο η ομοσπονδία υπογράμμιζε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα «όσοι είναι δικαιούχοι επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ να μην μπορούν να τα λάβουν, εξειδικευμένες ιατρικές παροχές, όπως χημειοθεραπείες σε καρκινοπαθείς, να μην προχωρούν, να χάσουν τελικώς το δικαίωμα οι εργαζόμενοι να γράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς για τη σχολική χρονιά που μας έρχεται και φυσικά συνάδελφοι που περιμένουν αυτά τα ένσημα για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης να μην μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This