Αλαλούμ με τα νέα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων

Ο Χατζηδάκης τάζει αύξηση του κατώτατου!

Must Read

Ένα απίστευτο χάος επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς μετά το μέγα φιάσκο με την επιχείρηση στήριξης των νέων της χώρας, αλλά και το αποτυχημένο σχέδιο για τη στέγαση των νεαρών ζευγαριών ηλικίας έως 29 ετών που αποσύρθηκε άρον άρον, έρχονται τώρα στελέχη του οικονομικού επιτελείου να «αδειάσουν» και τις νέες διαρροές για επιπλέον μειώσεις φόρων.

Όπως τονίζουν, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των διεθνών οίκων για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης πέραν του 5,9% που προβλέπει η κυβέρνηση, για να δημιουργηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέπει την ανακοίνωση ενός επιπλέον πακέτου φοροελαφρύνσεων, τα κεφάλαια θα πρέπει να προέρχονται μόνο από μόνιμες πηγές εσόδων και όχι έκτακτες, το οποίο σημαίνει ότι, ακόμα και στο πλέον αισιόδοξο σενάριο, το όποιο νέο πακέτο δεν θα μπορεί να στηρίξει ούτε στο ελάχιστο το τεράστιο κύμα ακρίβειας ούτε τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Φαίνεται πως υπάρχει μια τεράστια ασυνεννοησία ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και το Μαξίμου αναφορικά με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, γι’ αυτό τον λόγο, μετά το «μασάζ» που επιχείρησαν να κάνουν ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του σε δημοσιογράφους τις προηγούμενες ημέρες, ήρθε η ώρα να πέσουν οι… επικοινωνιακές μάσκες και να έρθουν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία δεν επιτρέπει νέες φοροελαφρύνσεις.

Άλλωστε, οι διαρροές είχαν φτάσει σε… ακραία επίπεδα, καθώς έκαναν λόγο ακόμα και για μόνιμες μειώσεις φόρων, οι οποίες, ως γνωστόν, δεν μπορούν να εφαρμοστούν εντός του 2022, αλλά μόνο από το έτος 2023, καθώς απαγορεύεται ρητά από την ίδια την Κομισιόν.

Χαρακτηριστικό του αλαλούμ είναι το γεγονός ότι, την ώρα που ανώτατα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσπαθούσαν να «μαζέψουν» επιμελώς το χάος, ο υπουργός Εργασίας, στο πλαίσιο επίσημης συνέντευξης Τύπου προς τους διαπιστευμένους συντάκτες για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον ενίσχυσης των εισοδημάτων, χωρίς όμως να προσδιορίζει τον τρόπο που θα γίνει.

Το μόνο που ψέλλισε ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν μία αόριστη υπόσχεση περί νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, όχι τώρα που οι ανάγκες των εργαζομένων είναι αυξημένες, αλλά από το καλοκαίρι του 2022, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This