Οι επιστροφές φόρου… συμψηφίστηκαν με τον ΕΝΦΙΑ!

Ο φορολογούμενος θα λάβει τη διαφορά στον τραπεζικό του λογαριασμό

Must Read

Επιστροφή φόρου αναμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, ωστόσο φαίνεται πως αρκετοί θα περιμένουν… μάταια, καθώς έχουν άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, φέτος περισσότεροι από 1.400.000 φορολογούμενοι έλαβαν στα χέρια τους πιστωτικό εκκαθαριστικό και περιμένουν να λάβουν επιστροφή φόρου συνολικού ύψους 396.200.000 ευρώ.

Η μέση επιστροφή φόρου ανέρχεται στα 396 ευρώ, ενώ ο μέσος ΕΝΦΙΑ για τους 6.155.209 ιδιοκτήτες που έλαβαν «ραβασάκι» άνω του 1 ευρώ αγγίζει τα 340 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, παρότι έλαβαν στα χέρια τους το φετινό εκκαθαριστικό, δεν θα χρειαστεί να τον πληρώσουν, αφού η οφειλή θα συμψηφιστεί με την επιστροφή που πρέπει να λάβουν από την Εφορία.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «τρέχει» τις τελευταίες ημέρες συμψηφισμούς οφειλών με επιστροφές και πιστώσεις φόρων. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα της ΑΑΔΕ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκαν οι συμψηφισμοί χρεών από ΕΝΦΙΑ φόρου εισοδήματος και άλλων υποχρεώσεων με τις πάγιες δαπάνες, ενώ έως αύριο το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των συμψηφισμών, κλείνοντας με τις υπερεισπράξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμψηφισμοί και με τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έως αύριο Τρίτη 28/9. Θα πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η επιστροφή του φόρου είναι μεγαλύτερη από τον ΕΝΦΙΑ, ο φορολογούμενος θα λάβει τη διαφορά στον τραπεζικό του λογαριασμό, αρκεί να έχει δηλώσει στο TAXIS τον ΙΒΑΝ.

Σε περίπτωση, όμως, που το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ είναι υψηλότερο από το ποσό επιστροφής, ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλλει τη διαφορά της οφειλής.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις οφειλές τους, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ελέγχουν συνεχώς την εικόνα των οφειλών τους στο TAXISnet (MyAADE), στο πεδίο της «προσωποποιημένης πληροφόρησης», αλλά και στη σελίδα με τις οφειλές εκτός ρύθμισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This